ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκδήλωση για τα αποθεραπευμένα παιδιά στην Ογκολογική Μονάδα ΕΛΠΙΔΑ

Ένα από τα πολλά αποθεραπευμένα παιδιά του, την Έφη Βλάμη, τίμησε την Τετάρτη ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», σε μια σεμνή και συγκινητική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη- ΕΛΠΙΔΑ».

Εκδήλωση για τα αποθεραπευμένα παιδιά στην Ογκολογική Μονάδα ΕΛΠΙΔΑ

Όπως είπε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, απευθυνόμενη στην Έφη Βλάμη και στους προσκεκλημένους στη τελετή:

«Σας κάλεσα σήμερα εδώ για να μοιραστώ μαζί σας στιγμές που θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μου και για να τιμήσουμε μαζί μια μικρή ηρωίδα από τη Ζαχάρω Ηλείας που ανήκει πλέον ως στέλεχος στην οικογένεια της «ΕΛΠΙΔΑΣ». Πριν περίπου ένα χρόνο, στον εορτασμό των 20 χρόνων της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών, τιμήσαμε τα αποθεραπευμένα μας παιδιά – τους σημαιοφόρους του έργου μας- στο πρόσωπο πέντε παιδιών στα οποία η «ΕΛΠΙΔΑ» έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή και σήμερα μας κάνουν υπερήφανους με τις επιτυχίες τους. Εκείνη τη βραδιά έζησα μία από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές στη ζωή μου όταν ένα από τα παιδιά αυτά, η Έφη Βλάμη, η τρεις φορές πρωταθλήτρια Ελλάδος στην ξιφασκία με αμαξίδιο, έβγαλε το χρυσό μετάλλιο που φορούσε και μου το χάρισε. Η ζεστή αγκαλιά της αμέσως μετά και το «ευχαριστώ» που μου είπε με ευγνωμοσύνη και σεμνότητα μου έδωσαν απίστευτη δύναμη και κουράγιο μπροστά στον αγώνα μας κατά του παιδικού καρκίνου. Ένοιωσα σαν να με άγγιζαν όλα τα παιδιά που έχουν θεραπευτεί μέχρι στιγμής και σαν να με παρότρυναν να συνεχίσουμε το έργο μας για πολλά ακόμα χρόνια.

Ο συμβολισμός της κίνησης αυτής, όπως επίσης το παράδειγμα που δίνει η ζωή και η προσπάθεια της Έφης Βλάμη, θέλησα να μην ξεχαστούν ποτέ. Και το Χρυσό αυτό Μετάλλιο να μην το κρατήσω εγώ σε προσωπικό μου χώρο αλλά να μείνει για πάντα στο Νοσοκομείο, στον χώρο αυτόν που βρισκόμαστε σήμερα για να το μοιραστώ μαζί σας, με όλα τα παιδιά του Νοσοκομείου μας και τους γονείς τους για να τους δίνει κουράγιο, με το προσωπικό του νοσοκομείου μας, με τους φίλους, τους επισκέπτες και τους υποστηρικτές μας.

Προσπάθησα να βρω ένα τρόπο ώστε το μετάλλιο αυτό να αποκαλύπτει το μικρό θαύμα της θέλησης, της δύναμης και της πίστης στα όνειρά μας. Έτσι, στο εξής, στον τοίχο αυτόν απέναντι από τον «Χάρτη της Ειρήνης και της ΕΛΠΙΔΑΣ» θα μείνει για πάντα το δικό μας χρυσό μετάλλιο που μας χάρισε μια πρωταθλήτρια ζωής, πλαισιωμένο από φωτογραφίες των παιδικών της χρόνων, της προσπάθειας και των επιτυχιών της. Την ευχαριστώ για άλλη μια φορά για τη συγκινητική της αυτή πρωτοβουλία και την αγάπη της, για την παρουσία της και την συμβολή της στη ζωή του νοσοκομείου μέσα από την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Οραμα ΕΛΠΙΔΑΣ» και το μήνυμα της ΕΛΠΙΔΑΣ που διαδίδει μέσα από το προσωπικό της παράδειγμα και τη σταδιοδρομία της».

Η 'Εφη Βλάμη, βαθιά συγκινημένη από τα λόγια της κυρίας Βαρδινογιάννη την αγκάλιασε σφιχτά και είπε: «Δεν θα βρισκόμουν εδώ χωρίς τη βοήθεια όλων σας. Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου, η οποία μέχρι και σήμερα βρίσκεται συνεχώς δίπλα μου. Έπειτα τους αξιόλογους γιατρούς και νοσηλευτές που ήταν δίπλα μου μέρα - νύχτα και έκαναν τα πάντα, για να είμαι σήμερα καλά και να είμαι εδώ... έπειτα θέλω να ευχαριστήσω τον Σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ» στο σύνολό του, δεν θέλω να ξεχάσω κάποιον, είστε όλοι σημαντικοί για μένα και κυρίως την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Όλοι εσείς πιστέψατε σε μένα και με αγκαλιάσατε και με στηρίζετε ακόμα και σήμερα, ακόμα και στον αθλητισμό που κάνω σήμερα. Είναι πολύ σημαντικό άνθρωποι που αγαπάς, να σε αγαπούν και εκείνοι και να είναι δίπλα σου ό,τι κι αν κάνεις, ό,τι κι αν σου συμβεί και νιώθω πάρα πολύ τυχερή γι αυτό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία τον πρόεδρό της, κύριο Γιώργο Φουντουλάκη, τον προπονητή μου τον κύριο Δημήτρη Κάζαγλη που υπάρχει και μπορώ να συνεχίσω τον αθλητισμό, που έκανα και πριν. Με την προπόνηση που έχουμε κάνει και μιας και φεύγουμε για το παγκόσμιο πρωτάθλημα και αρχίζει η βαθμολογία για τους παραολυμπιακούς, θα ήθελα να σας ζητήσω μια χάρη... Δε φτάνει μόνο η προπόνηση. Θα ήθελα, να κάνετε κι εσείς μια προσευχή να πάει όλη η ομάδα καλά και να φτάσουμε στο Ρίο και μακάρι να φέρουμε και κάποιο μετάλλιο. Ελπίζω αυτές οι φωτογραφίες, όπως με βοηθήσατε όλοι εσείς και βγήκα δυνατή να δώσουν στα παιδιά και τους γονείς τους τη δύναμη να βγουν νικητές και να κάνουν ακόμα μεγαλύτερα πράγματα».

Στη σεμνή αυτή τελετή παρευρέθησαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κύριος Έμμανουήλ Παπασάββα, η υποδιοικητής του Νοσοκομείου, κυρία Πολυτίμη Λεονάρδου, ο Διευθυντής της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών, δόκτωρ Στέλιος Γραφάκος, τα μέλη του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», κυρίες Μελίνα Δασκαλάκη, Τζωρτζίνα Έλληνα, Ινώ Κωνσταντοπούλου, Καίτη Μεταξωτού, Αλίνα Μινέττα, Ελένη Σαμαρά Κωνσταντακάτου, Μπέκη Στραβελάκη,΄Ελλη Τζανετάτου, Κέττυ Φιλιππίδου και Βίκυ Φιλίππου, ο Πρόεδρος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με αναπηρία, κύριος Γιώργος Φουντουλάκης, ο προπονητής ξιφασκίας, κύριος Δημήτρης Κάζαγλης, η μητέρα της Έφης Βλάμη, κυρία Σοφία Βλάμη, καθώς και φίλοι της Έφης, ανάμεσά τους και πολλά αποθεραπευμένα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ» .