ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων στο Internet με κωδικό… δακρύων

Ξεχωριστό και μοναδικό pin, μπορούν να αποτελέσουν τα δάκρυά μας. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ένας Αυστραλός οφθαλμίατρος.

Ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων στο Internet με κωδικό… δακρύων

Τα δάκρυα μπορεί να είναι η απάντηση στους χάκερ, αφού δεν είναι δυνατόν να αντιγραφεί ο ένας και μοναδικός τρόπος με τον οποίο τα μάτια αλλάζουν κάθε φορά που δακρύζουν.

Σύμφωνα με τους «Financial Times» o Αυστραλός οφθαλμίατρος, Στίβεν Μέισον, ανέπτυξε μία μέθοδο, η οποία σκανάρει τα δάκρυα και, εν συνεχεία, τα χρησιμοποιεί ως κωδικούς πρόσβασης.

«Η επιφάνεια του κερατοειδούς χιτώνα είναι υγρή χάρη στα δάκρυα, οπότε τα δεδομένα μας αλλάζουν από λεπτό προς λεπτό», εξηγεί ο Αυστραλός οφθαλμίατρος στους «Financial Times». «Συνεπώς, στα δεδομένα που καταγράφονται από κάθε μάτι, παρουσιάζονται πραγματικές μικροσκοπικές παραλλαγές», προσθέτει.

Για τη Βίνι Σάκορ, υπεύθυνη σε θέματα ασφάλειας στην εταιρεία «International Computer Security Association Labs», η παραβίαση των κωδικών είναι η βασική αιτία για την υποκλοπή με ιδιαίτερη άνεση των προσωπικών δεδομένων. Για το λόγο αυτό, όπως επισημαίνει, οι ειδικοί έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους σε βιομετρικά συστήματα ασφαλείας καθώς έτσι μειώνεται σημαντικά ο κίνδυνος υποκλοπής των δεδομένων.