ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επέμβαση καταρράκτη σε απευθείας μετάδοση σήμερα το μεσημέρι

Ο 69χρονος Winesi March είναι ο πρωταγωνιστής μιας πολύ πρωτότυπης πρωτοβουλίας που θα του χαρίσει και πάλι την όρασή του μετά από 2 χρόνια πλήρους τύφλωσης.

Επέμβαση καταρράκτη σε απευθείας μετάδοση σήμερα το μεσημέρι

Η επέμβαση καταρράκτη στην οποία θα υποβληθεί θα μεταδοθεί live σε όλο τον κόσμο, ώρα 13.30 GMT (15:30 ώρα Ελλάδας).

Ο 69χρονος γεωργός από το Μαλάουι αντιμετωπίζει προβλήματα όρασης εδώ και 12 χρόνια, ενώ τα τελευταία 2 δεν μπορεί να δει καθόλου.

Για δύο ημέρες, στις 8 και 9 Οκτωβρίου, οι θεατές ανά τον κόσμο θα μπορούν να παρακολουθήσουν σε απευθείας μετάδοση τη "μεταμόρφωσή" του, καθώς θα προβληθούν σκηνές από το νοσοκομείο της Μπλαντάιρ (Μαντάλα).

Η επέμβαση θα πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι, ενώ οι κάμερες θα καταγράψουν και το στιγμιότυπο της "αποκάλυψης", όταν οι επίδεσμοι θα αφαιρεθούν από τα μάτια του ασθενούς και ο March θα δει για πρώτη φορά καθαρά τη γυναίκα του Namaleta μετά από 12 ολόκληρα χρόνια.

Η επέμβαση θα πραγματοποιηθεί από τον οφθαλμίατρο Δρ Gerald Msukwa εκ μέρους του φιλανθρωπικού οργανισμού Sightsavers, στο πλαίσιο της καμπάνιας "A Million Miracles". Η απευθείας μετάδοση θα γίνει μέσω της ιστοσελίδας http://millionmiracles.org/.

Η καμπάνια έχει σαν στόχο να συγκεντρωθούν χρήματα ώστε να πραγματοποιηθούν αντίστοιχες επεμβάσεις σε φτωχές χώρες του κόσμου.

Σύμφωνα με τον οργανισμό Sightsavers, περίπου 20 εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης λόγω καταρράκτη. Ο καταρράκτης οφείλεται στη σταδιακή συσσώρευση πρωτεϊνών στο φακό του ματιού. Στις ασθενέστερες οικονομικά χώρες, δεν υπάρχουν τα χρήματα αλλά ούτε και οι ειδικευμένοι γιατροί για να γίνει η απαραίτητη επέμβαση.

#SeeTheMiracle @ http://millionmiracles.org/