ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το επόμενο πολιτικό βήμα του κ. Βορίδη, ξεκινά από την Τετάρτη στην Βουλή (;)

Τον υπουργό Υγείας κ. Μάκη Βορίδη αποφάσισε να εμπιστευτεί και να ορίσει ως αντικαταστάτη του στην Βουλή το απόγευμα της Τετάρτης ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, κατά την διάρκεια της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Το επόμενο πολιτικό βήμα του κ. Βορίδη, ξεκινά από την Τετάρτη στην Βουλή (;)

Εάν η κίνηση αυτή, δεν αποτελεί σημειολογία, τότε τι άλλο αποτελεί θα μπορούσε να παρατηρήσει κάποιος πολύ εύστοχα. Ο κ. Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται εκτός ελληνικών συνόρων, στο Μιλάνο συγκεκριμένα, στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. που διοργανώνει η ιταλική προεδρία με αντικείμενο την απασχόληση.

Και η εύλογη παρατήρηση που θα μπορούσε να θέσει εύλογα επίσης κάποιος και όπως έχει γραφτεί άλλωστε, είναι γιατί ο πρωθυπουργός, δεν άφησε στο πόδι του τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. Να σημειωθεί ότι ο κ. Βενιζέλος θα μιλήσει αποκλειστικά στην Βουλή ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ για την ιστορία, να πούμε ότι η απόφαση Σαμαρά για τοποθέτηση του Μάκη Βορίδη στην θέση του, προκάλεσε τριγμούς στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, τα μέλη της οποίας υποστηρίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο, ο πρωθυπουργός δίνει πολιτικούς πόντους στον υπουργό Υγείας.

Από την πλευρά του ο κ. Μάκης Βορίδης δεν έκρυψε ποτέ, τις αρχηγικές του βλέψεις και το πιο πιθανό είναι η θητεία του στο υπουργείο Υγείας (όπως το βλέπει ο ίδιος άλλωστε) να αποτελεί προσωρινό σκαλοπάτι για το επόμενο βήμα που κάθε άλλο παρά μετέωρο θα είναι.

Αν κρίνει κανείς δε και από την παρουσία των τριών προκατόχων του (κ.κ. Λοβέρδου, Λυκουρέντζου και Γεωργιάδη) στο υπουργείο Υγείας την Τρίτη με αφορμή το πόρισμα των ελεγκτικών εταιρειών για τις Ιδιωτικές Κλινικές, αντιλαμβανόμαστε ότι ο κ. Βορίδης γνωρίζει πολύ καλά τι πράττει αφού το στοχεύσει πρώτα. Μάλιστα σε ερώτηση του on Med στην συνέντευξη τύπου, για την σημειολογία της κίνησης και την επικοινωνιακή αυτή τακτική, ο υπουργός Υγείας, αρκέσθηκε απλά να χαμογελάσει.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Διαβάστε ακόμη:

Πόρισμα Ιδιωτικών Κλινικών: Τι ήθελε να πει και δεν το είπε ο κ. Βορίδης