ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εργαζόμενοι Ε.Ε.Σ: Ζητούν απαντήσεις για την πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν»

Από αναβολή σε αναβολή πηγαίνει η συνεδρίαση του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ), σε μια κρίσιμη περίοδο, τόσο για τον Οργανισμό όσο και για τους εργαζόμενούς του, και με τη χαριστική πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν» στη θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε εις βάρος των συμφερόντων του ΕΕΣ, να δεσπόζει στην επικαιρότητα.

Εργαζόμενοι Ε.Ε.Σ: Ζητούν απαντήσεις για την πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν»

Οι εργαζόμενοι του Ε.Ε.Σ έχουν ανέβει στα «κάγκελα», καθώς παραμένουν επί μήνες απλήρωτοι, καταλογίζοντας εμπαιγμό στο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο (Κ.Δ.Σ) του Οργανισμού.

Συγκεκριμένα, η συνεδρίαση του Κ.Δ.Σ είχε προγραμματιστεί για την Τρίτη 7 Οκτωβρίου, αναβλήθηκε όμως την τελευταία στιγμή για αύριο, Πέμπτη, χωρίς καμία αιτιολογία.

Ο σύλλογος των εργαζομένων του Ε.Ε.Σ κατήγγειλε την αναβολή με ανακοίνωσή του: «Είναι εντυπωσιακό ότι σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τον Ε.Ε.Σ με τόσες συσσωρευμένες εκκρεμότητες, το Κ.Δ.Σ αναβάλλει την τελευταία στιγμή το προκαθορισμένο συμβούλιο, χωρίς καμία αιτιολογία.

Χρόνος δεν υπάρχει. Επιτέλους, το Κ.Δ.Σ να αναλάβει τις ευθύνες του και να πάψει να εμπαίζει τον Οργανισμό και τους εργαζόμενους. Απαιτούμε λύσεις και όχι αναβολές».

Ο σύλλογος καλεί τους εργαζόμενους του Ε.Ε.Σ να παραστούν στη συνεδρίαση του Συμβουλίου, για να τους δοθούν απαντήσεις στα κρίσιμα ζητήματα της μισθοδοσίας και της πώλησης του «Ερρίκος Ντυνάν», που σήμανε απώλεια σημαντικής περιουσίας για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, με συνέπεια να διακινδυνεύεται η επιβίωσή του.

Οι εργαζόμενοι του Ε.Ε.Σ είχαν χαρακτηρίσει «μαύρη σελίδα» στην ιστορία του Οργανισμού με τη μεγάλη προσφορά προς την ελληνική κοινωνία, τον πλειστηριασμό του νοσηλευτηρίου. «Όσα δαπάνησε ο Ε.Ε.Σ για τη δημιουργία ενός κοινωφελούς ιδρύματος και του νοσοκομείου του χάθηκαν σε μία στιγμή και μαζί χάθηκαν και οι κοινωφελείς σκοποί της ίδρυσής του. Οι ευθύνες είναι μεγάλες. Δυστυχώς, κανείς δεν τις αναλαμβάνει με αποτέλεσμα ο μεγαλύτερος ανθρωπιστικός οργανισμός της χώρας μας να οδηγείται σε πλήρες αδιέξοδο» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό Τύπο, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του Ε.Ε.Σ θα ζητήσουν κατά τη συνεδρίαση του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου να ανασταλεί η κατακύρωση του αποτελέσματος του πλειστηριασμού του «Ερρίκος Ντυνάν» στην εταιρεία ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε., προκειμένου να επαναπροσδιορισθούν οι όροι του πλειστηριασμού υπέρ των συμφερόντων του Οργανισμού.

Ίσως αυτό να είναι και το κύριο θέμα, που πιθανώς θέλει να αποφύγει το Κ.Δ.Σ και ανέβαλε τελικά την προγραμματισμένη συνεδρίαση της Τρίτης. Γιατί οι απαντήσεις θα είναι δύσκολες, όταν τίθενται ερωτήματα και υπάρχουν στοιχεία, που καταδεικνύουν «σκάνδαλο» στην πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν».

Πηγή: newsbomb

Διαβάστε ακόμη:

Πότε θα δοθεί απάντηση στη Βουλή για το «Ερρίκος Ντυνάν»;

Πώς η Τράπεζα Πειραιώς εξωθεί σε χρεοκοπία προμηθευτές του Ερρίκος Ντυνάν

Άκρως ιδιωτική η «νέα εποχή» του Ερρίκος Ντυνάν

Ντυνάν: Μαύρη σελίδα η πώλησή του λένε οι εργαζόμενοι στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Ντυνάν: Σε αναμμένα κάρβουνα οι εργαζόμενοι - καθυστερεί η συνάντηση με την νέα διοίκηση

Πώς ο Άδωνις έριξε στη... φάκα του «Ερρίκος Ντυνάν» τον Βορίδη

Γ. Σούρλας: Να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση του «Ερρίκος Ντυνάν»

Ντυνάν: Νομοθετική "άφεση αμαρτιών" στις διοικήσεις για να συνεργαστούν;

Οσμή σκανδάλου στην πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν»

Ερρίκος Ντυνάν: Το «σκάνδαλο» της δεκαετίας με... δωρεά της κυβέρνησης

Ερρίκος Ντυνάν: Σε θυγατρική του ομίλου Πειραιώς κατακυρώθηκε το κτίριο

Ερρίκος Ντυνάν: Η τροπολογία της «ντροπής» και το «δώρο» στην ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε.

Εργαζόμενοι «Ερρίκος Ντυνάν»: «Δεν θα δεχθούμε ούτε μία απόλυση»

«Χάρισαν» το «Ερρίκος Ντυνάν» σε... πρώην κτηματική εταιρεία του Ομίλου Πειραιώς

Ντυνάν: Όλες οι διοικήσεις συνεργάστηκαν για την επέλαση των ιδιωτών (;)

Θ. Δρίτσας: «Πολλά τα ερωτήματα και πρέπει να απαντηθούν»

Ντυνάν: Ο διαγωνισμός ήταν ανοικτός σε όλους λέει το υπ. Υγείας, αλλά για την ταμπακιέρα σιωπά

ΕΟΠΥΥ: Το σημαντικό για το Ερρίκος Ντυνάν, είναι η ασφαλιστική ενημερότητα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ