ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γνωρίστε την πραγματική Ωραία Κοιμωμένη

Η 20χρονη Beth Goodier από την Αγγλία δεν είναι ηρωίδα κάποιου παραμυθιού. Είναι μια πραγματική Ωραία Κοιμωμένη, καθώς πάσχει από ένα σπάνιο σύνδρομο που την καθιστά αδύναμη να παραμείνει ξύπνια για περισσότερες από τρεις με τέσσερις ώρες την ημέρα.

Γνωρίστε την πραγματική Ωραία Κοιμωμένη
sb5

Πρόκειται για το σύνδρομο Kleine-Levin, ευρύτερα γνωστό ως το σύνδρομο της Ωραίας Κοιμωμένης. Μόλις 1.000 άτομα σε όλο τον κόσμο πάσχουν από το σύνδρομο Kleine-Levin. Η αιτία του παραμένει άγνωστη και δεν υπάρχει θεραπεία. Περίπου το 65% των ασθενών είναι άντρες.

Η νευρολογική πάθηση εμφανίζεται στην εφηβεία, συνήθως μετά από μια λοίμωξη ή άλλη ασθένεια.

1sb

Όταν βρίσκεται σε έξαρση, περίπου κάθε πέντε εβδομάδες, η νεαρή κοπέλα μπορεί να κοιμάται έως και τρεις ημέρες συνεχόμενα. Στην περίπτωση αυτή, απαιτείται 24ωρη φροντίδα και παρακολούθηση.

Κατά μέσο όρο κοιμάται 18 ώρες την ημέρα. Όταν ξυπνά, βρίσκεται σε σύγχυση και δυσκολεύεται να διακρίνει την πραγματικότητα από τα όνειρα.

2sb

Οι ασθενείς συνήθως επανέρχονται μετά από ένα επεισόδιο, όμως είναι εξαιρετικά πιθανό να εκδηλώσουν κατάθλιψη λόγω του συνδρόμου.

Σε εμφάνισή της στην εκπομπή Inside Out North West, η Beth δήλωσε πως το σύνδρομο δεν της επιτρέπει να μετακομίσει και να μείνει μόνη της ή να σπουδάσει.

sb3

Η ένταση του συνδρόμου συνήθως υποχωρεί μετά από 10-15 χρόνια.

Διαβάστε επίσης:

Γνωρίστε την πραγματική Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων!