ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Stand Up Chemistry για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες από την ΑΜΚΕ «Θεατρόνιο» και την ADHD Hellas

Η ΑΜΚΕ «Θεατρόνιο» και το Πανελλήνιο Σωματείο Ατόμων με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής & Υπερκινητικότητας ADHD Hellas επιλέχθηκαν για την εκστρατεία #BrainLifeGoals, της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σωματείων Νευρολογικών Παθήσεων (EFNA–European Federation of Neurological Associations).

Stand Up Chemistry για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες από την ΑΜΚΕ «Θεατρόνιο» και την ADHD Hellas

Η εκστρατεία #BrainLifeGoals της EFNA έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας και της κοινωνίας για τη διαφορετική λειτουργία των εγκεφάλων παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες όπως η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής & Υπερκινητικότητας - ΔΕΠΥ.

Το πρόγραμμα θα λάβει χώρα σε σχολικές μονάδες και θέατρα της Αθήνας, μέχρι το τέλος του 2019. Περιλαμβάνει παρουσίαση της διαδραστικής παράστασης για τις φυσικές επιστήμες Stand Up Chemistry σε μαθητές όλων των ηλικιών, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Με το πέρας της παράστασης, θα ακολουθήσει παρουσίαση από την επιστημονική ομάδα του Πανελληνίου Σωματείο Ατόμων με ΔΕΠΥ, ADHD Hellas.

Poster

Σκοπός, να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει για τη διαφορετική λειτουργία των εγκεφάλων, τα διαφορετικά μοντέλα και τρόπους μάθησης, να γίνει κατανοητό το νευρολογικό υπόβαθρο των μαθητών με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες όπως η ΔΕΠΥ και να μειώσει σχετικές προκαταλήψεις ή στιγματισμούς.

Το πρόγραμμα είναι μέρος της εκστρατείας #BrainLifeGoals και χρηματοδοτείται από το #BrainLifeGoalsGrant της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σωματείων Νευρολογικών Παθήσεων (EFNA–European Federation of Neurological Associations).

Συνεργαζόμενοι φορείς

Η ΑΜΚΕ «Θεατρόνιο» απαριθμεί 210 συνεργασίες με σχολικές μονάδες, με επωφελούμενους 15.000 μαθητές και 1.000 εκπαιδευτικούς. Το Πανελλήνιο Σωματείο Ατόμων με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής & Υπερκινητικότητας ADHD Hellas ιδρύθηκε το 2009 στην Αθήνα από εθελοντές και μετέχει ενεργά στο Διοικητικό Συμβούλιο του ADHD Europe.

Στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σωματείων Νευρολογικών Παθήσεων (EFNA) συμμετέχουν σωματεία ασθενών με νευρολογικές παθήσεις με σκοπό τη διάδοση, την έρευνα και την ευαισθητοποίηση του κοινού με γνώμονα μια καλύτερη ποιότητα ζωής των μελών της.

Διάρκεια: 80’

Συντελεστές παράστασης

Κείμενο - παρουσίαση: Δρ. Γιάννης Γουλές

Παιδαγωγική επιμέλεια: Ναταλία Λύτρα MSc

Οι σχολικές μονάδες που ενδιαφέρονται να εντάξουν το πρόγραμμα στις διδακτικές τους δράσεις, μπορούν να επικοινωνήσουν με την ΑΜΚΕ Θεατρόνιο.

Πληροφορίες

ΘΕΑΤΡΟΝΙΟ 210 6470003 www.theatronio.gr

ADHD Hellas 6987757009 www.adhdhellas.gr