ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο στο μικροσκόπιο

Τα κριτήρια πιστοποίησης, ανάλυσης και ταξινόμησης των υγρών αναπλήρωσης για το ηλεκτρονικό τσιγάρο στην Ελλάδα παρουσίασε εχθές ο καθηγητής βιοχημείας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, στο πλαίσιο ενημερωτικής καμπάνιας για το ηλεκτρονικό τσιγάρο με τίτλο MELITZANISTAS.

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο στο μικροσκόπιο

Ο κύριος Κουρέτας φάνηκε καθησυχαστικός γύρω από την ασφάλεια των ελεγμένων και εγκεκριμένων σκευασμάτων, εξηγώντας ότι «ένα υγρό που ακολουθείται από το πιστοποιητικό του, είναι ασφαλές». Ο καθηγητής βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προέβλεψε μάλιστα ότι στην αγορά του ηλεκτρονικού τσιγάρου θα μπουν κάποια στιγμή ηγετικά και οι συμβατικές καπνοβιομηχανίες.

Οι προοπτικές της συγκεκριμένης αγοράς, άλλωστε, χαρακτηρίζονται κάτι παραπάνω από ευοίωνες: το 2013 ο τζίρος του ηλεκτρονικού τσιγάρου παγκοσμίως έφτασε τα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια, το 2017 αναμένεται να ξεπεράσει τα 10 δισεκατομμύρια και μέχρι το 2047 οι πωλήσεις του θα αποφέρουν περισσότερα κέρδη από αυτά των καπνοβιομηχανιών.

TGSF

Ομιλητές μεταξύ άλλων ήταν ο Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, καρδιολόγος, ερευνητής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και στο Medical Imaging Research Center του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Gathuisberg στο Leuven του Βελγίου, ο Ανδρέας Παπαπετρόπουλος, Καθηγητής Τομέα Φαρμακευτικής Χημείας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Δημήτρης Κουρέτας, Καθηγητής Βιοχημείας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ο Κωνσταντίνος Πουλάς, Αναπληρωτής καθηγητής Βιοχημείας στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πάτρας.

Η Nobacco συνεργάζεται με το τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών

Αποστολή της επιστημονικής συνεργασίας του τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών είναι η ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων, για εκατομμύρια ατμιστές σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τις πλέον αυστηρές διεθνείς προδιαγραφές. Η συνεργασία αυτή θεωρείται πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς κάνει πράξη τη διεθνή πρακτική που θέλει τον ιδιωτικό τομέα να συνεργάζεται με την ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα, για την σύνδεση της παραγωγής με την γνώση και την καινοτομία.

photo5

Ανάμεσα στο ευρύ φάσμα επιστημονικών και εμπορικών δράσεων της Aquarius Project, το πρώτο προϊόν που θα κυκλοφορήσει στην αγορά είναι μια ολοκληρωμένη σειρά υγρών αναπλήρωσης για χρήση με το ηλεκτρονικό τσιγάρο, με την επωνυμία Liquidom.

Το ερευνητικό προσωπικό του τμήματος φαρμακευτικής, με την υψηλή του επιστημονική κατάρτιση και εμπειρία, μετά από πολυετή ερευνητική ενασχόληση με τη νικοτίνη και τους ανθρώπινους νικοτινικούς υποδοχείς σχεδιάζει και παράγει προϊόντα ανώτερης ποιότητας και υψηλής καθαρότητας.

Η νέα σειρά υγρών αναπλήρωσης Liquidom περιλαμβάνει 10 νέα υγρά αναπλήρωσης, 6 από τα οποία θα κυκλοφορήσουν άμεσα στην Ελληνική και την Ευρωπαϊκή αγορά και 4 που θα κυκλοφορήσουν ως specialedition τους επόμενους μήνες.