ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Για AIDS και ηπατίτιδα καλούνται να εξεταστούν όσοι πέρασαν από την καρέκλα ενός οδοντιάτρου στη Βρετανία

Χιλιάδες Βρετανοί, οι οποίοι εμπιστεύτηκαν το χαμόγελό τους σε έναν οδοντίατρο που επί δεκαετίες δεν τηρούσε τους κανόνες υγιεινής, καλούνται να υποβληθούν σε εξετάσεις για τον ιό HIV, ηπατίτιδα Β και C.

Για AIDS και ηπατίτιδα καλούνται να εξεταστούν όσοι πέρασαν από την καρέκλα ενός οδοντιάτρου στη Βρετανία

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του βρετανικού συστήματος υγείας NHS, περίπου 22.000 άνθρωποι πέρασαν από την οδοντιατρική πολυθρόνα του Ντέσμοντ Ντι Μέλο, στο Νότιγχαμ της κεντρικής Αγγλίας, κατά τη διάρκεια των 32 χρόνων που ασκούσε το επάγγελμα.

Στον οδοντίατρο έχει επιβληθεί ποινή απαγόρευσης άσκησης του επαγγέλματος επί ενάμιση χρόνο, αφότου κυκλοφόρησε, τον περασμένο Ιούνιο, ένα βίντεο που αποκάλυπτε τις ανθυγιεινές συνθήκες κάτω από τις οποίες εργαζόταν.

Το NHS θεώρησε ότι οι συνθήκες υγιεινής στο οδοντιατρείο ήταν τόσο άθλιες που έκρινε σκόπιμο να καλέσει όλους τους ασθενείς του να υποβληθούν σε εξετάσεις για HIV και ηπατίτιδα Β και C.

Πάντως, ο κίνδυνος να έχουν προσβληθεί οι ασθενείς θεωρείται πολύ μικρός, αφού ο ίδιος ο Ντι Μέλο δεν πάσχει από κάποια μολυσματική νόσο.

Ο οδοντίατρος κατηγορείται κυρίως ότι δεν έπλενε τα χέρια του, αφού ολοκλήρωνε την εργασία του με έναν ασθενή και πριν καλέσει τον επόμενο, όπως επίσης και ότι δεν άλλαζε τα γάντια που χρησιμοποιούσε.