ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άνδρας από τη Βοστώνη υποβλήθηκε σε διπλή μεταμόσχευση άκρων (pics & vid)

Ο 40χρονος Will Lautzenheiser από τη Βοστώνη των ΗΠΑ έχασε τα χέρια και τα πόδια του το 2011 λόγω σοβαρής λοίμωξης από στρεπτόκοκκο. Λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του, όμως κατάφερε να βγει νικητής.

Άνδρας από τη Βοστώνη υποβλήθηκε σε διπλή μεταμόσχευση άκρων (pics & vid)

Χάρη σε έναν ανώνυμο δωρητή και τις κοπιώδεις προσπάθειες των γιατρών, ο 40χρονος έχει και πάλι χέρια.

Υποβλήθηκε σε χειρουργείο διάρκειας εννέα ωρών και η ιατρική ομάδα περιελάμβανε συνολικά 35 άτομα, εκ των οποίων 13 χειρουργοί.

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο Brigham and Women's Hospital και τα άκρα προήλθαν από την τράπεζα οργάνων New England Organ Bank.

«Είναι εκπληκτικό που βρίσκομαι εδώ και που έλαβα αυτό το δώρο», δήλωσε ο Lautzenheiser σε συνέντευξη τύπου. «Θέλω φυσικά να ευχαριστήσω και αν τιμήσω τη μνήμη του ανθρώπου του οποίου τα χέρια έλαβα. Δε γνωρίζω το όνομα του ανθρώπου αυτού, όμως θα βρίσκεται πλέον κοντά μου όσο και το ίδιο μου το δέρμα.»

{youtube}OBa6Sl9xJTY{/youtube}

Η επιστολή που απέστειλε η οικογένεια του δωρητή ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ευχόμαστε να αναρρώσεις πλήρως και οι αγαπημένοι σου να απολαμβάνουν τη ζεστή αγκαλιά σου.»

Οι γιατροί δηλώνουν πως θα χρειαστούν αρκετά χρόνια έως ότου ο Lautzenheiser να μπορεί να πραγματοποιεί περίπλοκες κινήσεις, ωστόσο ο 40χρονος ακολουθεί εντατικό πρόγραμμα αποκατάστασης και μπορεί ήδη να κινεί ελαφρώς τα δάχτυλά του.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του CNN, έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα 70 μεταμοσχεύσεις άκρων σε όλο τον κόσμο.

trans1
trans2
trans3
trans4
trans5