ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Έβγαλαν στο σφυρί» 45χρονο με εγκεφαλική βλάβη

Η οικογένεια του 45χρονου άνδρα σοκαρισμένη δηλώνει ότι το τοπικό συμβούλιο τον «έβγαλε στο σφυρί» σε ιστοσελίδα.

«Έβγαλαν στο σφυρί» 45χρονο με εγκεφαλική βλάβη

Ο άνδρας υπέστη εγκεφαλική βλάβη όταν γεννήθηκε και αντιμετωπίζει μαθησιακές δυσκολίες. Επί 28 ολόκληρα χρόνια, φιλοξενήθηκε σε ξενώνα. Όταν ο ξενώνας έκλεισε, το συμβούλιο της περιοχής προχώρησε σε καταχώριση των στοιχείων του 45χρονου σε ιστοσελίδα, ώστε να τον «διεκδικήσουν» άλλα ιδρύματα της περιοχής.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του BBC, το Συμβούλιο της Κομητείας του Ντέβον στην Αγγλία κοινοποίησε τα στοιχεία του James Knight ώστε να βρεθεί κάποιο κέντρο να τον φιλοξενήσει, ωστόσο η πρωτοβουλία αυτή προκάλεσε την οργή της οικογένειας. Η ιστοσελίδα στην οποία δημοσιεύθηκαν τα στοιχεία απευθύνεται σε ξενώνες περίθαλψης στην περιοχή και στόχος ήταν να βρεθεί στέγη για τον James.

Οι προσωπικές αυτές πληροφορίες περιέγραφαν με λεπτομέρεια τον James, δηλώνει η οικογένεια. Το συμβούλιο, από την πλευρά του, υποστηρίζει ότι δεν επρόκειτο για δημοπρασία και ότι έπρεπε να δοθούν ανοιχτά οι πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους παροχείς.

knight

Η αδελφή του 45χρονου Emma Knight έθεσε τα παράπονά της στον Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων εκ μέρους του αδελφού της.

Η Knight μίλησε επίσης στη ραδιοφωνική εκπομπή BBC Radio 4, δηλώνοντας πως ο ξενώνας που φιλοξενεί αυτή τη στιγμή τον αδελφό της αντιλήφθηκε ότι τα στοιχεία στην ιστοσελίδα αφορούσαν στον James και την ειδοποίησαν.

«Στην ιστοσελίδα υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες για κάθε πτυχή της ζωής του James –προσωπικά στοιχεία αλλά και πληροφορίες για την καθημερινότητά του», δηλώνει η Knight.

knight2

Στην ιστοσελίδα αναφερόταν ότι το συμβούλιο θα έδινε 500 λίρες την εβδομάδα σε όποιο ίδρυμα αναλάμβανε τελικά τον James. Εκπρόσωποι του συμβουλίου δηλώνουν ότι πρόκειται για πρότυπη διαδικασία που ακολουθείται σε περιπτώσεις όπως αυτή του James και πως έπρεπε να δημοσιοποιηθούν οι απαραίτητες πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους φορείς.