ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έξι γιατροί και πρώην διευθυντής νοσοκομείου βρέθηκαν με 2,7 εκατ. ευρώ στους λογαριασμούς τους

Στα χέρια της Οικονομικής Αστυνομίας έπεσαν έξι γιατροί και πρώην διοικητικός διευθυντής νοσοκομείου της Σάμου, καθώς μετά από έρευνα στους λογαριασμούς τους βρέθηκαν 2,7 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία αποκτήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα 2005-2011.

Έξι γιατροί και πρώην διευθυντής νοσοκομείου βρέθηκαν με 2,7 εκατ. ευρώ στους λογαριασμούς τους

Στο πλαίσιο της πολύμηνης έρευνας εξετάστηκε μεγάλος αριθμός φορολογικών και τραπεζικών δεδομένων, ενώ πραγματοποιήθηκε άρση φορολογικού και τραπεζικού απορρήτου για τα παραπάνω επτά φυσικά πρόσωπα, για τη χρονική περίοδο από το έτος 2005 έως και το έτος 2011.

Από την ανάλυση και επεξεργασία των διαθέσιμων τραπεζικών και φορολογικών δεδομένων, προέκυψε αναντιστοιχία μεταξύ των δηλωθέντων εισοδημάτων και των πραγματοποιούμενων τραπεζικών καταθέσεων στους λογαριασμούς τους.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι οι τραπεζικές καταθέσεις, που πιστώθηκαν στους λογαριασμούς τους, υπερβαίνουν το σύνολο των δηλωθέντων εισοδημάτων.

Πιο αναλυτικά, η αναντιστοιχία, όπως προέκυψε, ξεπερνά το ποσό των 2,7 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ συνάγεται ότι απέκρυψαν εισοδήματα διαπράττοντας με αυτόν τον τρόπο εκτεταμένη φοροδιαφυγή.

Για το σύνολο των αποτελεσμάτων της έρευνας, τα οποία παρατέθηκαν σε σχετική «Έκθεση Παράθεσης Φορολογικών και Τραπεζικών Δεδομένων», ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών, καθώς επίσης και η αρμόδια Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.) για τη διενέργεια περαιτέρω εκτεταμένου φορολογικού ελέγχου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ