ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚΕΔΜΟΠ: «Χάρισε Ζωή» για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών

ΚΕΔΜΟΠ: «Χάρισε Ζωή» για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών

Μία ξεχωριστή εκδήλωση με έντονες συγκινήσεις και σημαντικά μηνύματα για την καταπολέμηση της λευχαιμίας και άλλων μορφών καρκίνου του αίματος, πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ) – «Χάρισε Ζωή» στην κατάμεστη μεγάλη αίθουσα του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών, στις 17 Δεκεμβρίου. 

Με μήνυμα «γνωρίΖΩ – χαρίΖΩ ζωή» και στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών, το ΚΕΔΜΟΠ – «Χάρισε Ζωή» τίμησε τους 7 εθελοντές δότες της δεξαμενής του που έχουν δωρίσει πολύτιμο μόσχευμα σε συνανθρώπους τους, οι οποίοι έπασχαν από λευχαιμία και είχαν ως μοναδική ελπίδα τη μεταμόσχευση μυελού των οστών. Επίσης, 4 ασθενείς που μεταμοσχεύθηκαν στο ΠΓΝ Πατρών γνώρισαν χθες, για πρώτη φορά πάνω στη σκηνή, τους ανθρώπους που τους δώρισαν το μόσχευμά τους, 4 Γερμανούς δότες, σε μία στιγμή έντονης συγκίνησης και συμβολισμού για τη σημασία της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Χρήστος Φερεντίνος, ενώ δήλωση για τη σημασία της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών, απηύθυνε, μέσω βίντεο, η δημοσιογράφος Έλλη Στάη. Μας ταξίδεψαν μουσικά η Παιδική και Νεανική Χορωδία της Πολυφωνικής Πάτρας (διεύθυνση Ελένη Παπαδοπούλου – Αραβαντινού), το Κουαρτέτο Εγχόρδων Δημοτικού Ωδείου Πατρών, η Ειρήνη Στάμου (σόλο φλάουτο) και οι Nassia & the VIPerformers.

Περισσότεροι από 50 εθελοντές δράσης, κάθε ηλικίας, βοήθησαν καθ΄όλη τη διάρκεια της βραδιάς για την πραγματοποίηση της μοναδικής αυτής εκδήλωσης, στέλνοντας ισχυρό μήνυμα για τον εθελοντισμό και τη στήριξή τους στο έργο του «Χάρισε Ζωή» ενάντια στη λευχαιμία. Στο χώρο του φουαγιέ, 146 νέοι εθελοντές δότες μυελού των οστών - μεταξύ των οποίων και ο Χρήστος Φερεντίνος ζωντανά στη σκηνή - εγγράφηκαν στην εθνική και παγκόσμια δεξαμενή και έγιναν έτσι εν δυνάμει δωρητές που μια μέρα μπορεί να «χαρίσουν ζωή» σε κάποιον ασθενή που τους έχει ανάγκη.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό η Πρύτανις Πανεπιστημίου Πατρών, καθηγήτρια Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο Αιδεσιμότατος Πατέρας Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Πατρών και Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής του ΠΓΝΠ, κ. Χαράλαμπος Γώγος, ο Διοικητής του ΠΓΝ Πατρών, κ. Χαράλαμπος Μπονάνος, και ο Διευθυντής της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του ΠΓΝΠ και Επιστημονικός Υπεύθυνος του ΚΕΔΜΟΠ - «Χάρισε Ζωή», κ. Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης. Μήνυμα απέστειλε και ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ανδρέας Λοβέρδος που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω των πολιτικών εξελίξεων.

Τη συμπαράστασή τους στο έργο του ΚΕΔΜΟΠ - «Χάρισε Ζωή» εξέφρασαν έμπρακτα με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας, κ. Απ. Κατσιφάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Αντ. Χαροκόπος, ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού, κ. Θ. Τουλγαρίδης ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Πατρέων, εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Πατρών και ΠΓΝ Πατρών, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων. Τους δότες τίμησαν ο κ. Στ. Χατζηγεωργίου, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Μεταμοσχευμένων Μυελού των Οστών - ΠΑΣΜΜΟ, ο κ. Αθ. Θεοδωρόπουλος, εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών - ΠΟΣΕΑ, ο κ. Α. Παπαδόπουλος, επίτιμος πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Πάτρα, η κα Β. Πεσλή, προϊσταμένη νοσηλεύτρια της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών ΠΓΝΠ, ο κ. Θ. Γλαβάς, της εταιρείας ΤΙΤΑΝ, η κα Ε. Τριανταφύλλου, Διευθύντρια ΕΣΥ, Υπεύθυνη Τμημάτων Συλλογής & Επεξεργασίας Κυττάρων Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών, η κα Μ. Ριζογιάννη, δημοσιογράφος και μέλος του συλλόγου «Φλόγα» Πάτρας, ο κ. Θ. Αμπαζής, καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, η κα Λ. Κολυπέρα, πρόεδρος του συλλόγου «Άλμα Ζωής» Πάτρας, και ο κ. Μ. Γεωργαράς, μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Δείτε το βίντεο εδώ

Η εκδήλωση δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τη στήριξη από τους χορηγούς και υποστηρικτές: Gilead, C.B.L., Τσιμέντα ΤΙΤΑΝ, Πατραϊκή Χαρτοποιία Elite, Med Frigo, Patras Catering, φωτογραφείο Ελισάβετ & Παναγιώτης Ανθόπουλος, ΙΕΚ Ακμή, Ε.Κ.Φ. Πυλώνες Αλληλεγγύης, Εφημερίδα Πελοπόννησος, Ραδιοφωνικοί Σταθμοί UpFM και Στο Κόκκινο, On Med, The Best και NewsPlus.

Τη διοργάνωση της εκδήλωσης ανέλαβε η Cogitans - Δράσεις Πολιτισμού και την καλλιτεχνική επιμέλεια ο κ. Δημήτρης Σιούτης.

Γιατί για να νικήσουμε τη λευχαιμία, χρειαζόμαστε εσένα...

Γίνε σήμερα εθελοντής δότης μυελού των οστών.

DSC 2125

DSC 2318

DSC 2061

Διαβάστε ακόμη:

ΚΕΔΜΟΠ «Χάρισε Ζωή»: Τιμή στους εθελοντές μυελού των οστών στην Πάτρα

Η Πάτρα τιμά τους εθελοντές δότες μυελού των Οστών και γνωρίζει τους δότες - λήπτες

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας στην "Ελπίδα"

BEST OF NETWORK

Lockdown: Πότε θα αρθούν τα μέτρα - Πώς θα «ανοίξουν» σχολεία, καταστήματα - Τι θα ισχύει με τα SMS

Ερντογάν: Έτσι «λαδώνει» τους Ευρωπαίους – Μοιραία για τον Ελληνισμό η Ε.Ε. της Γερμανίας

Όλα τα μυστικά για τις τραπεζικές θυρίδες – Τι διδάσκει το colpo grosso του Ψυχικού

Lockdown: «Βόμβα» Πέτσα - Απαγόρευση κυκλοφορίας και τα Χριστούγεννα

Καιρός - Αρναούτογλου: Ερχονται διαδοχικά βαρομετρικά και ψυχρή εισβολή

Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 29/11 έως 05/12: Πολύς ντόρος για το τίποτα!

Όλγα Φαρμάκη: Η αποκλειστική συνέντευξη για την εγκυμοσύνη της και το Survivor

Eφαρμογή έπος: Dating app αποκλειστικά για όσους δεν έχουν μαλλί!

Αυτές είναι οι καλύτερες τροφές για τον εγκέφαλο (εικόνες)

Προσοχή! Εχετε κάποιο από αυτά τα 10 passwords; Αλλάξτε το αμέσως (vid)

Αγγλικά: Για ποιο λόγο είναι η κυρίαρχη γλώσσα του κόσμου;

Η Σολωμού είπε δημόσια αυτό που όλοι σκεφτόμαστε για τα Χριστούγεννα 2020