ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι Ολυμπιονίκες και οι Βρακοφόροι της Κρήτης στηρίζουν την Ογκολογική Μονάδα Ελπίδα

Την αμέριστη στήριξή τους και την αλληλεγγύη τους στα παιδιά που νοσηλεύονται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ», έδειξαν οι Ολυμπιονίκες και οι Βρακοφόροι της Κρήτης και τις ημέρες αυτές, προσφέροντας δώρα και ευχόμενοι να γίνουν καλά.

Οι Ολυμπιονίκες και οι Βρακοφόροι της Κρήτης στηρίζουν την Ογκολογική Μονάδα Ελπίδα

Μεταξύ αυτών σήμερα επισκέφτηκαν την Ογκολογική Μονάδα Παίδων ο Υφυπουργός Αθλητισμού κύριος Γιάννης Ανδριανός, εκπρόσωποι του Συλλόγου Ολυμπιονικών και του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης, καθώς και ο Πρόεδρος Α.Ο. «ΚΟΡΩΝΙΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ», κύριος Παναγιώτης Αγρίμης, και προς τιμήν τους διοργανώθηκε μια μικρή γιορτή.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, τους υποδέχτηκε θερμά λέγοντας: «Στα πρόσωπά σας βλέπουμε καλούς μας φίλους και σημαντικούς συμμάχους στον αγώνα μας και αυτό μας δίνει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη και ενθάρρυνση μπροστά στο δύσκολο έργο μας. Δεν είναι η πρώτη φορά που σας έχουμε κοντά μας. Η διαρκής σας παρουσία είναι εκφράζει την βαθιά σας ευαισθησία και την αγάπη σας για τα παιδιά». Και απευθυνόμενη στους Έλληνες Ολυμπιονίκες επεσήμανε ότι: «Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών ήταν ο πρώτος σύλλογος του οποίου τα μέλη έγιναν εθελοντές δότες μυελού των οστών στην Τράπεζα Δοτών «Όραμα Ελπίδας».

Οι Ολυμπιονίκες μας αποτελούν τους σημαιοφόρους στην εκστρατεία μας και ο Σύλλογός τους διοργάνωσε αυτή τη χρονιά σημαντικά αθλητικά δρώμενα με στόχο να ευαισθητοποιηθεί και να κινητοποιηθεί ο αθλητικός κόσμος μέσα από σωστή ενημέρωση αλλά και συλλογή δειγμάτων. Για τον λόγο αυτό, αναγνωρίζοντας την πολύτιμη στήριξή τους στις προσπάθειές μας θα θέλαμε να απονείμουμε στον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών την τιμητική πλακέτα του Συλλόγου μας».

Παραλαμβάνοντας την πλακέτα, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη, ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη για τα καλά της λόγια και πρόσθεσε: «Εύχομαι σε όλον τον κόσμο Καλά Χριστούγεννα και Καλή Πρωτοχρονιά και ταχεία ανάρρωση στα παιδιά που νοσηλεύονται εδώ και κάθε καλό πλέον για τα ίδια και τις οικογένειές τους. Κυρία Βαρδινογιάννη, οι Έλληνες Ολυμπιονίκες απ' την πρώτη στιγμή στρατευτήκαμε στο πλάι της «ΕΛΠΙΔΑΣ» για την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών μυελού των οστών και μέσω του Συλλόγου μας γίναμε οι πρώτοι εθελοντές σε συλλογικό πλαίσιο. Έχοντάς μας αποδώσει τον εξαιρετικά τιμητικό τίτλο του πρεσβευτή ενημέρωσης και διάδοσης του μηνύματος της αξίας του εθελοντισμού ο ΣΕΟ εκπόνησε το πρόγραμμα "Αγωνιζόμαστε για την Ελπίδα, Κερδίζουμε τη ζωή", όπου μέσα από μια σειρά αθλητικών διοργανώσεων και τουρνουά, συμβάλαμε στην γνωστοποίηση των σκοπών του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» και της νέας Τράπεζας, και παροτρύνουμε το φίλαθλο κοινό να δώσει δείγμα σάλιου στο επιστημονικό προσωπικό του ογκολογικού αυτού νοσοκομείου».

Αμέσως μετά ο Υφυπουργός Αθλητισμού κύριος Γιάννης Ανδριανός, παίρνοντας τον λόγο είπε: «Οι γιορτινές αυτές ημέρες ανήκουν πρώτα απ΄όλα στα παιδιά και οφείλουμε γι΄αυτό όλοι μας να συμβάλλουμε όσο μπορούμε για να είναι αυτές οι ημέρες ευχάριστες για όλα τα παιδιά. Και εδώ θέλω να ευχαριστήσω για τη μεγάλη προσφορά και το σπουδαίο έργο την πρόεδρο του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ', την κυρία Βαρδινογιάννη, και τους συνεργάτες της, για το πραγματικά σπουδαίο, σπουδαιότατο έργο ζωής που επιτελεί. Και βέβαια θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω και τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών , την Πρόεδρό του, κυρία Κοζομπόλη, και όλα τα μέλη γιατί πάντα με χαρά, με ενθουσιασμό και προθυμία προσφέρουν και συμμετέχουν σε δράσεις που είναι χρήσιμες για την κοινωνία μας και δίνουν χαρά και βεβαίως μηνύματα στην κοινωνία, αλλά ιδίως στα παιδιά».

Η κυρία Βαρδινογιάννη τον ευχαρίστησε θερμά για τα καλά του λόγια και σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη διαρκή συμπαράστασή του στο έργο του Συλλόγου, του απένειμε το τιμητικό μετάλλιο του υποστηρικτή της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

Μετάλλιο επίσης απένειμε η κυρία Βαρδινογιάννη στον Πρόεδρο του Συλλόγου Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας ΣΠΑΚΕ, κύριο Νίκο Μπαμπανικολό, στον Πρόεδρο του Εργασιακού Πρωταθλήματος «Νίκος Γκάλης» του ΕΚΑ, κύριο Σάββα Ανεστιάδη, για τη συμβολή τους στη προσπάθεια των Ολυμπιονικών, στην Ολυμπιονίκη Βιργινία Κραβαριώτη, που διοργάνωσε δυο τουρνουά Beach Tennis, για την εκστρατεία του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» και στη κυρία Παναγιώτα Σαράντου, ιδιοκτήτρια της εταιρείας OXYGEN-SARANTOU και χορηγό του Συλλόγου Ολυμπιονικών, που πρόσφερε στην Ογκολογική Μονάδα δύο τροχήλατα αδιάβροχα αμαξίδια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ολυμπιονίκες μοίρασαν δώρα σε όλα τα παιδιά που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο.
Το μετάλλιο του υποστηρικτή της «ΕΛΠΙΔΑΣ» παρέλαβε επίσης ο Πρόεδρος Α.Ο. «ΚΟΡΩΝΙΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ», κύριος Παναγιώτης Αγρίμης, για την μακρόχρονη και πολύτιμη βοήθεια του στο έργο του Συλλόγου.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τα Κρητικά κάλαντα και τους χορούς των Βρακοφόρων, που καταχειροκροτήθηκαν από τα παιδιά και τους παρευρισκόμενους. Όπως θερμά ήταν και τα χειροκροτήματα για την όμορφη μαντινάδα που είπε ο Πρόεδρος του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης Στέλιος Καγιαδάκης :
«Σ΄αυτούς τους δύσκολους καιρούς, σ΄αυτή την καταιγίδα, άστρο λαμπρό μας οδηγεί ο Σύλλογος Ελπίδα. Σ΄αυτούς τους δύσκολους καιρούς, που η χώρα μας "σαπίζει", η Μαριάννα του Βαρδή είναι που την πρεπίζει».

Η κυρία Βαρδινογιάννη αναφερόμενη στους Βρακοφόρους, τους χαρακτήρισε ως εκφραστές της μακρόχρονης παράδοσης και της λεβεντιάς της Κρήτης, τους ευχαρίστησε που κάθε χρονιά, τέτοιες μέρες, χορεύουν για τα παιδιά και συγκινούν με τις ωραίες τους μαντινάδες, και σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη συνεχή παρουσία τους στο πλευρό της «ΕΛΠΙΔΑΣ» πρόσφερε στον Πρόεδρό τους, την τιμητική πλακέτα του Συλλόγου λέγοντας: «Αισθάνομαι πραγματικά υπερήφανη ως Ελληνίδα κάθε φορά που σας συναντώ και ακόμα περισσότερο λόγω των δεσμών της οικογένειάς μου με την ηρωική Κρήτη».

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι Ολυμπιονίκες: ΒΟΥΛΑ ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ ), ΕΥΗ ΜΩΡΑΪΤΙΔΟΥ (ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕΟ), ΒΟΥΛΑ ΖΥΓΟΥΡΗ (ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΕΟ), ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΚΡΑΒΑΡΙΩΤΗ (Β' ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕΟ), ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗ (ΤΑΜΙΑΣ ΣΕΟ), ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ (ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ), ΠΕΤΡΟΣ ΓΑΛΑΚΤΟΠΟΥΛΟΣ (ΠΑΛΗ), ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ (ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ), ΜΟΡΦΟΥΛΑ ΝΤΩΝΑ (ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ), ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ (ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ), ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΛΥΜΕΡΟΣ (ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ), ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΕΛΙΛΗΣ (ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ), ΝΙΚΟΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ (ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ), ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΥΔΗΣ (ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ), ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΛΛΗΝΑΚΗ (ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ), ΤΑΤΙΑΝΑ ΚΑΒΒΑΔΙΑ (ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ), ΧΡΥΣΑ ΜΠΙΣΚΤΙΖΗ (ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ), ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΑΣ (ΠΑΛΗ), ΑΜΙΡΑΝ ΚΑΡΝΤΑΝΟΦ (ΠΑΛΗ), ΑΡΕΤΗ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ (ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ), ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΓΚΑΝΟΥΔΑΚΗ (ΞΙΦΑΣΚΙΑ), ΜΑΡΙΟΣ ΜΠΑΖΜΑΤΖΙΑΝ (ΞΙΦΑΣΚΙΑ), ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΡΑΚΑΣ (ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ), ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ (ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ), ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΣΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ (ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ), ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ (ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ).

Επίσης παρευρέθησαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κύριος Εμμανουήλ Παπασάββας, , τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», οι κυρίες Μελίνα Δασκαλάκη, Ινώ Κωνσταντοπούλου, Αικατερίνη Μεταξωτού, Αλίνα Μινέττα, Ελένη Σαμαρά Κωνσταντακάτου και Κέττυ Φιλίππιδου, πολλά παιδιά που νοσηλεύονται στην Ογκολογική Μονάδα και οι γονείς τους.

PAN 0410
PAN 0926
PAN 0966