ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ινδία: Μωρό έξι ημερών έπαθε «αυτανάφλεξη»

Ένα μωρό μόλις έξι ημερών μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο και εξετάζεται ενδελεχώς από τους γιατρούς, καθώς οι γονείς του δήλωσαν πως τα πόδια του αιφνιδίως και αδικαιολόγητα έπιασαν φωτιά.

Ινδία: Μωρό έξι ημερών έπαθε «αυτανάφλεξη»

Το μωρό νοσηλεύεται στο νοσοκομείο KMCH στην πόλη Τσεννάι της Ινδίας.

Η ομάδα των γιατρών, η οποία περιλαμβάνει παιδιάτρους, ψυχιάτρους και αισθητικούς χειρουργούς, πραγματοποιεί ευρύ φάσμα εξετάσεων στο μωρό ώστε να διαπιστωθεί αν πρόκειται για περιστατικό Αυτόματης Ανθρώπινης Ανάφλεξης (spontaneous human combustion - SHC).

Δεν είναι η πρώτη φορά που η μητέρα, K Rajeswari, ισχυρίστηκε ότι ένα από τα παιδιά της έπιασε ξαφνικά φωτιά. Τον Αύγουστο του 2013, μετέφερε των τριών μηνών γιο της Rahul στο νοσοκομείο, ισχυριζόμενη ότι έπιασε φωτιά για τέταρτη φορά.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της Daily Mail, οι γιατροί έκαναν τις απαραίτητες εξετάσεις και διαπίστωσαν ότι δεν επρόκειτο για αυτανάφλεξη, εκφράζοντας ανησυχίες για πιθανή κακοποίηση του παιδιού από συγγενείς.

Το φαινόμενο της Αυτόματης Ανθρώπινης Ανάφλεξης θεωρείται αιτία θανάτου σε ορισμένα καταγεγραμμένα περιστατικά, όπου πτώματα βρέθηκαν απανθρακωμένα χωρίς να έχει εντοπιστεί κάποια εξωτερική πηγή ανάφλεξης.

Εκτιμάται ότι τα καταγεγραμμένα περιστατικά Αυτόματης Ανθρώπινης Ανάφλεξης είναι περίπου 200 συνολικά, με τα θύματα να είναι κυρίως ηλικιωμένοι, χρονίως πάσχοντες ή άτομα υπό την επήρεια αλκοόλ, γεγονός που εξηγεί πιθανώς την αδυναμία τους να αντιμετωπίσουν τη φωτιά.

Οι επιστήμονες έχουν καταλήξει στη θεωρία ότι το ανθρώπινο σώμα μπορεί να γίνει ένα «ζωντανό κερί», με τα ρούχα να αποτελούν το φιτίλι και το σωματικό λίπος να αποτελεί την εύφλεκτη ύλη που διατηρεί τη φωτιά. Τα άκρα μπορεί να παραμείνουν ανέπαφα λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας, καθώς το κάτω μέρος του σώματος είναι συνήθως πιο δροσερό από το επάνω.

Άλλοι πάλι υποστηρίζουν ότι ο στατικός ηλεκτρισμός μπορεί να προκαλέσει τη σπίθα που χρειάζεται για να υπάρξει φλόγα.

Σχετικά άρθρα:

Μωρό με τρία χέρια υποβλήθηκε σε σωτήρια επέμβαση (βίντεο)
Σοκ στην Ινδία: Ανακάλυψαν σκελετό στην κοιλιά 62χρονης
Απίστευτο ιατρικό φαινόμενο στην Ινδία: Δείτε το 17χρονο με τα 232 δόντια!