ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χειροπέδες σε γιατρό του νοσοκομείου Άρτας για "διπλό" φακελάκι

Χειροπέδες πέρασαν το απόγευμα της Πέμπτης αστυνομικοί της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων σε νοσοκομειακό γιατρό στην Άρτα για χρηματισμό.

Χειροπέδες σε γιατρό του νοσοκομείου Άρτας για "διπλό" φακελάκι

Σύμφωνα με το epiruspost.gr πρόκειται για οφθαλμίατρο του Νοσοκομείου Άρτας, ο οποίος συνελήφθη μέσα στο ιατρείο του από αστυνομικούς, καθώς απαιτούσε φακελάκι προκειμένου να προχωρήσει σε επέμβαση.

Ο γιατρός, οι καταγγελίες για τον οποίο ήταν πολλές και η δράση του αποτελούσε κοινό μυστικό, συνελήφθη τη στιγμή που παρέλαβε 200 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν ο γιος ενός ασθενή του γιατρού κατήγγειλε ότι είχε απαιτήσει και λάβει, τον περασμένο Οκτώβριο 200 ευρώ για χειρουργήσει τον 84χρονο πατέρα του για καταρράκτη. Στην καταγγελία του ανέφερε ακόμα ότι ο γιατρός απαίτησε και πάλι το ίδιο ποσό, προκειμένου να προβεί σε νέα οφθαλμολογική επέμβαση (στον άλλο οφθαλμό του πατέρα του) τον Ιανουάριο του 2015.

Σε προγραμματισμένη συνάντηση, χθες (22-01-2015) το μεσημέρι, στο γραφείο του οφθαλμιάτρου στο Νοσοκομείο, ο γιος του 84χρονου παρέδωσε στον γιατρό, μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης, επιστολικό φάκελο που περιείχε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.

Έγκυρες πηγές από την Άρτα αναφέρουν ότι σε ορισμένες περιπτώσεις ο οφθαλμίατρος ήταν ιδιαίτερα απαιτητικός και δεν έκανε την παραμικρή έκπτωση στην «ταρίφα» που είχε βάλει ακόμη και όταν υπήρχαν ασθενείς που δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του.

Ο γιατρός αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα.