ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στα όριά του το νοσ. Άρτας - Σφαδάζει από ελλείψεις προσωπικού & υλικών - ΓΣ σήμερα

Λύσεις στο θέμα λειτουργίας του νοσοκομείου Άρτας, καθώς ταλανίζεται από υποστελέχωση και σοβαρές ελλείψεις υλικών και αντιδραστηρίων ζητά το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή.

Στα όριά του το νοσ. Άρτας - Σφαδάζει από ελλείψεις προσωπικού & υλικών - ΓΣ σήμερα

Για το λόγο αυτό, σήμερα Δευτέρα 15 Ιανουαρίου στις 11.30 πμ, έχει προγραμματιστεί Γενική Συνέλευση των Γιατρών του Νοσοκομείου με παρουσία αντιπροσωπείας της ΟΕΝΓΕ. Θα γίνει συζήτηση για τα γενικότερα κλαδικά θέματα αλλά και για τα προβλήματα του νοσοκομείου.

Αναφέρει χαρακτηριστικά το Κίνημα:

Το Νοσοκομείο Άρτας εξυπηρετεί έναν πληθυσμό 120.000 (70.000 κάτοικοι του νομού Άρτας καθώς και 50.000 κάτοικοι όμορων περιοχών: Λευκάδα, Πρέβεζα, Αμφιλοχία και ορεινός Βάλτος). Σε αυτήν την περιοχή ευθύνης περιλαμβάνονται ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές με Κέντρα Υγείας τα οποία υπολειτουργούν.

Τα οξυμμένα προβλήματα του νοσοκομείου είναι χαρακτηριστικά δείγματα της υποστελέχωσης, υποχρηματοδότησης και ελαστικών εργασιακών σχέσεων που έχει επιβάλλει στο ΕΣΥ η καταστροφική πολιτική του μαύρου μετώπου κεφαλαίου - ΕΕ – ΔΝΤ – μνημονιακών κυβερνήσεων.

Οι κλινικές λειτουργούν με ειδικευμένους γιατρούς

Πολλές κλινικές του νοσοκομείου λειτουργούν με τους ειδικευμένους γιατρούς μόνιμα σε εφημερία ετοιμότητας ή μεικτή λόγω υποστελέχωσης. Πάγιες και διαρκείς ανάγκες καλύπτονται από επικουρικούς επιμελητές. Τα κενά είναι σοβαρότατα σε τμήματα αιχμής (Καρδιολογικό, Πνευμονολογικό, Ακτινοδιαγνωστικό, Βιοπαθολογικό). Επίσης είναι κενές πολλές θέσεις ειδικευομένων γιατρών (Καρδιολογικό, Πνευμονολογικό, Παθολογικό, Χειρουργικό).

Λόγω υποχρηματοδότησης, σημειώνονται συχνά ελλείψεις ακόμα και σε αντιδραστήρια κρίσιμων εργαστηριακών εξετάσεων, ενώ οι ανελκυστήρες είναι εκτός λειτουργίας το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Επίσης ζεστό νερό για την σωματική καθαριότητα των ασθενών υπάρχει μόνο κάποιες ώρες του 24ώρου.

Ο αξονικός τομογράφος του νοσοκομείου προβλέπεται να τεθεί εκτός λειτουργίας σε λίγες μέρες λόγω εργασιών αντικατάστασης που θα διαρκέσουν τουλάχιστον ως τον Μάϊο και η διοίκηση δεν έχει ρυθμίσει πού θα εξυπηρετούνται τα επείγοντα περιστατικά.

Στους γιατρούς του νοσοκομείου οφείλονται ακόμα δεδουλευμένα παρελθόντων ετών (οριζόντια περικοπή εφημεριών 1ου τριμήνου 2012, πρόσθετες εφημερίες ετών 2012 και 2015).

Οι γιατροί αντιμέτωποι με αυταρχικές συμπεριφορές

Εκτός από τα παραπάνω, οι γιατροί του νοσοκομείου είναι διαρκώς αντιμέτωποι με αυταρχικές συμπεριφορές εκ μέρους των διοικούντων. Στις διεκδικήσεις των δεδουλευμένων τους έχουν λάβει την απάντηση «είστε καλοπληρωμένοι άρα δεν πρέπει να μιλάτε» (!). Οι απαράδεκτες συμπεριφορές ενάντια στα μέλη της 3μελούς Νοσοκομειακής Επιτροπής είναι επαναλαμβανόμενες. Επίσης, υπάρχουν διαρκείς αυταρχικές συμπεριφορές ενάντια και στο υπόλοιπο προσωπικό του νοσοκομείου. Το αποκορύφωμα ήρθε πρόσφατα, με χυδαία απαξιωτική συμπεριφορά του διοικητή ενάντια στην πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ηπείρου (ΕΙΝΗ) και τους εκπροσώπους της Νοσοκομειακής Επιτροπής.

Το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, ζητά για πολλοστή φορά, δημόσια κα δωρεάν σύγχρονη ισότιμη περίθαλψη, στην οποία θα μπορούν να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες. Και καταλήγει λέγοντας τα εξής:

«Αν νομίζουν κάποιοι πως μπορούν να κάμψουν το φρόνημα των έντιμων, μαχόμενων νοσοκομειακών γιατρών με ψέματα – αυταρχικές συμπεριφορές – πολιτικάντικες κομπίνες τοπικών βουλευτικών γραφείων κλπ, είναι βαθειά γελασμένοι. Και οι σημερινοί υπουργούντες και διοικούντες είναι περαστικοί όπως ήταν και οι παρόμοιοι προκάτοχοί τους. Εμείς όμως οι έντιμοι μαχόμενοι υγειονομικοί ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε εδώ. Και οι ασθενείς μας το ίδιο. Και όπως αγωνιζόμασταν πάντα, έτσι αγωνιζόμαστε σήμερα και θα αγωνιζόμαστε στο μέλλον. Τα συζυγικά ψευτοκαυγαδάκια ανάμεσα στα μνημονιακά κόμματα που στηρίζουν την ίδια καταστροφική πολιτική και οι φτηνιάρικες μωροφιλοδοξίες των διάφορων διορισμένων παραγόντων και παραγοντίσκων απλά δεν μας αφορούν».

Διαβάστε ακόμη:

Φωτήλας & Οικονόμου: Οι ελλείψεις στο νοσ. Άρτας στο κόκκινοΚατάσταση εγκατάλειψης στο νοσ. Άρτας - Χειρουργεία στα τυφλά με κίνδυνο των ασθενών

177 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε νοσοκομεία & ΕΚΑΒ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ