ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έξι μήνες απλήρωτοι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Άρτας

Απλήρωτοι από την 1/1/2018 παραμένουν συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και τη σίτιση του Νοσοκομείου Άρτας.

Έξι μήνες απλήρωτοι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Άρτας

Οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στη σημερινή κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ και επιδιώκουν συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημά τους.

Μαζί τους βρίσκονται και εργαζόμενοι με ατομικές συμβάσεις από το Δρομοκαΐτειο που οι συμβάσεις τους λήγουν και η υπηρεσία επιτρόπου δηλώνει ότι με το τέλος του 24μηνου δεν θα θεωρήσει πλέον χρηματικά εντάλματα.

Πλέον, είναι ορατός ο κίνδυνος οι εργαζόμενοι με ατομικές συμβάσεις που κλείνουν 24μηνο να βρεθούν μπροστά στον κίνδυνο της απόλυσης, όπως έγινε πρόσφατα και στην περίπτωση των αντίστοιχων εργαζομένων στο Υπ. Εργασίας.

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Άρτας αναφέρει ότι αν και η διαδικασία της αξιολόγησης βρίσκεται στα τελευταία στάδια, τα μέχρι τώρα αποτελέσματα δείχνουν ότι κανένας εργαζόμενος δεν έχει καθηκοντολόγιο ή περίγραμμα εργασίας, από τοποθετημένους «αξιολογητές» Α και Β και «με τις διαδικασίες κρίσεων να μην γίνονται ποτέ, αξιολόγηση που θέλει να φορτώσει στην πλάτη των απλών εργαζόμενων τα προβλήματα του δημοσίου, σε ένα περιβάλλον περικοπών, συνταξιοδοτήσεων και μη προσλήψεων, αξιολόγηση που φέτος για πρώτη φορά, συνδέει άμεσα και με ηλεκτρονικό τρόπο την εργασιακή κατάσταση των εργαζόμενων με την αντίστοιχη οικονομική τους θέση, αξιολόγηση που θα χρησιμοποιηθεί για την μελλοντική κινητικότητα αναγκαστική ή μη, αξιολόγηση που έχει σαν κύριο στόχο την δημιουργία ενός επιτελικού κράτους που δεν «χωράμε» όλοι σαν εργαζόμενοι σε αυτό».

Οι εργαζόμενοι ζητούν να «δημιουργηθούν οργανικές θέσεις για το προσωπικό αυτό στον οργανισμό του Νοσοκομείου, ζητάμε να αυξηθούν οι οργανικές θέσεις του Νοσοκομείου προκειμένου να καλυφθούν όλες οι ανάγκες όπως κι αυτές της Τεχνικής Υπηρεσίας που έχει ακόμη εργολάβο για την συντήρηση των ΗΜ εγκαταστάσεων, ζητάμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, ζητάμε να μετατραπούν οι συμβάσεις των εργαζόμενων στην καθαριότητα και στην σίτιση σε αορίστου χρόνου, ζητάμε την ΑΜΕΣΗ αποπληρωμή των δεδουλευμένων!».