ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παράταση συμβάσεων για υγειονομικούς που έχουν προσληφθεί μεσω ΟΑΕΔ

Παρατείνονται για 12 μήνες οι συμβάσεις εργαζομένων στο χώρο της Υγείας, οι οποίοι έχουν προσληφθεί μέσω των προγραμμάτων απασχόλησης για μακροχρόνια άνεργους.

Παράταση συμβάσεων για υγειονομικούς που έχουν προσληφθεί μεσω ΟΑΕΔ

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας, υπογράφηκε η σχετική απόφαση από τους συναρμόδιους υπουργούς, ύστερα από συνάντηση στην οποία εκπροσωπήθηκε και ο ΟΑΕΔ.

Η παράταση του προγράμματος αφορά συνολικά 3.802 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων, των οποίων οι συμβάσεις θα έληγαν σταδιακά από τις αρχές ως τα μέσα του 2019, με αποτέλεσμα να προκύψουν σημαντικές ελλείψεις στην λειτουργία του συστήματος Υγείας.

Αναλυτικά, για 2.865 εκ των εργαζομένων, η 12μηνη παράταση είναι προγραμματισμένη από τον Φεβρουάριο έως τον Μάιο του 2019 και για τους υπόλοιπους 937 εργαζόμενους για τον Νοέμβριο του 2019, ενώ η συνολική δαπάνη ανέρχεται σε 60 εκατομμύρια ευρώ.

Οι εργαζόμενοι αυτοί απασχολούνται σε νοσοκομεία και κέντρα Υγείας, μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας καθώς και σε μια σειρά από εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου.

Οι ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές των εργαζομένων είναι: για την κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης έως 1.087 ευρώ, για την κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης έως τα 1.032 ευρώ, για την κατηγορία ∆ευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έως τα 853 ευρώ και για την κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης έως τα 775 ευρώ. Προβλέπονται επιδόματα, εφημερίες και νυχτερινά.