ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νοσοκομείο Καβάλας: «Μαγειρέματα» στις προσλήψεις συμβασιούχων καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει πως οι κατάλογοι με τους επιτυχόντες διαγωνισμού για συμβασιούχους άλλαξαν 3 φορές.

Νοσοκομείο Καβάλας: «Μαγειρέματα» στις προσλήψεις συμβασιούχων καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Όπως ανακοινώθηκε από την ΠΟΕΔΗΝ, τον περασμένο μήνα προκηρύχθηκαν περίπου 100 θέσεις για προσωπικό καθαριότητας, σίτισης, εστίασης, και φύλαξης, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

«Τα αποτελέσματα αναρτήθηκαν στις 22 Νοεμβρίου, αλλά αποσύρθηκαν και ξανααναρτήθηκαν τρεις φορές με συνεχείς αλλαγές στους επιτυχόντες», αναφέρει η ανακοίνωση στην οποία τονίζεται χαρακτηριστικά ότι «στο προσωπικό σίτισης, οι επιτυχόντες από ανάρτηση σε ανάρτηση βρέθηκαν στην 21η και 22η θέση...»

Τελικά το ΑΣΕΠ φαίνεται να παρέλαβε προς επικύρωση εναν κατάλογο ο οποίος σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ είναι πλασματικός και εξυπηρετεί «ημετέρους». Από την Ομοσπονδία αναφέρουν πως «ο διοικητής του νοσοκομείου απέκλεισε τουλάχιστον 15 υποψηφίους , επειδή δεν προσκόμισαν υπεύθυνη δήλωση της προϋπηρεσίας η οποία όμως ήταν προαιρετική με βάση την προκήρυξη, ενώ από άλλους αφαίρεσε μόρια, με το πρόσχημα ότι δεν εκτελούσαν τα καθήκοντα καθαριότητας αν και τα εκτελούσαν».

Το θέμα απασχόλησε τις τελευταίες μέρες και τον τοπικό τύπο, ενώ ένας από τους δημοτικούς συμβούλους της πόλης, ενημέρωσε σχετικά τον αρμόδιο εισαγγελέα.