ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Νέα παράταση συμβάσεων για τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα του ΚΕΕΛΠΝΟ για το προσφυγικό

Κρίθηκε απαραίτητη για να συνεχιστεί το πρόγραμμα Philos στα Κέντρα Φιλοξενίας, Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Νέα παράταση συμβάσεων για τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα του ΚΕΕΛΠΝΟ για το προσφυγικό

Σε σχετική τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο για την εκπαίδευση, αναφέρεται ότι στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών όπως και στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης επικρατούν «έκτακτες υγειονομικές συνθήκες και το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει αναλάβει σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα την κάλυψη των αναγκών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας».

Με αυτό το σκεπτικό, και όσο εκκρεμεί η πρόσληψη προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, κρίνεται απαραίτητη η τρίμηνη παράταση της θητείας των συμβασιούχων. Μάλιστα, η ρύθμιση χαρακτηρίζεται επείγουσα και θα ισχύσει άμεσα, χωρίς άλλη διοικητική πράξη.

Είναι η δεύτερη παράταση των εν λόγω συμβάσεων. Η πρώτη είχε δοθεί τον Οκτώβριο του 2018 και λήγει στις 19 Ιανουαρίου, οπότε και αρχίζει να υπολογίζεται η νέα παράταση.

Η δαπάνη που θα προκύψει θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο, όπως αναφέρεται στην τροπολογία, «μπορεί να χρειαστεί έκτακτη επιχορήγηση».

Το πρόγραμμα Philos για το προσφυγικό έχει βρεθεί στο στόχαστρο έντονης αντιπολιτευτικής κριτικής η οποία επικεντρώνεται κυρίως σε θέματα διαφάνειας και αξιοποίησης των παρεχόμενων κοινοτικών κονδυλίων.

Διαβάστε επίσης:
Τι απαντά το ΚΕΕΛΠΝΟ για τα κονδύλια του προσφυγικού