ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το ηχηρό μήνυμα της Κέιτ Μίντλετον για την ψυχική υγεία των παιδιών (βίντεο)

Η Δούκισσα του Κέιμπριτζ μίλησε για τις πιεστικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα τα παιδιά, στέλνοντας το δικό της μήνυμα υποστήριξης για την Εβδομάδα Παιδικής Ψυχικής Υγείας, η οποία τιμάται για πρώτη φορά φέτος στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το ηχηρό μήνυμα της Κέιτ Μίντλετον για την ψυχική υγεία των παιδιών (βίντεο)

Η Κέιτ Μίντλετον τονίζει πως το στίγμα που περιβάλλει την Ψυχική Υγεία έχει σαν αποτέλεσμα πολλά παιδιά να μη λαμβάνουν τη βοήθεια που χρειάζονται.

Η Δούκισσα του Κέιμπριτζ έστειλε το μήνυμά της εκ μέρους του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Place2Be, ο οποίος οργάνωσε την Εβδομάδα Παιδικής Ψυχικής Υγείας. Ο οργανισμός Place2Be παρέχει βοήθεια και υποστήριξη στο σχολείο και ανέλαβε να οργανώσει την Εβδομάδα Παιδικής Ψυχικής Υγείας για πρώτη φορά φέτος στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Κέιτ Μίντλετον αναφέρει ότι τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της, Πρίγκιπας Ουίλιαμ, αναγνωρίζουν πως πολλά παιδιά έρχονται αντιμέτωπα με τον εκφοβισμό, το πένθος και τη διάλυση της οικογένειας, βιώματα που μπορεί να οδηγήσουν στην κατάθλιψη, το άγχος, τον εθισμό και τον αυτο-τραυματισμό.

«Μέσω του Place2Be, έχω διαπιστώσει πόσο ευεργετική είναι η υποστήριξη των παιδιών σε θέματα ψυχικής υγείας, στο ασφαλές πλαίσιο του σχολικού περιβάλλοντος», αναφέρει η Δούκισσα του Κέιμπριτζ.

«Τόσο ο Ουίλιαμ όσο και εγώ πιστεύουμε ότι η έγκαιρη δράση μπορεί να αποτρέψει προβλήματα της παιδικής ηλικίας να διογκωθούν στο μέλλον.»