ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σήμερα το συνέδριο για τις Πολιτικές & τα Οικονομικά του καρκίνου

Ένα σημαντικό συνέδριο για τις πολιτικές και τα οικονομικά του καρκίνου πραγματοποιείται σήμερα Τρίτη στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» με τίτλο: Cancer Policy & Economics Conference: «Ensuring Quality and Equality of Treatment». Το παρών στο συνέδριο θα δώσουν ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Γιάννης Μπασκόζος (στην θέση του υπουργού Υγείας ο οποίος παίρνει σήμερα εξιτήριο από το Ωνάσειο) καθώς και διακεκριμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ αναμένεται να παρουσιαστούν και σημαντικές μελέτες για τον καρκίνο.

Σήμερα το συνέδριο για τις Πολιτικές & τα Οικονομικά του καρκίνου

Το Συνέδριο διοργανώνεται από το εξειδικευμένο καθημερινό newsletter για την υγεία Health Daily και την Boussias Communications και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του ΣΦΕΕ.

Μεταξύ των διακεκριμένων διεθνών ομιλητών περιλαμβάνονται: Ο καθηγητής Mark Lawler, επικεφαλής του Centre for Cancer Research and Cell Biology, Queen's University Belfast, UK και ο Όθων Ηλιόπουλος, MD, PhD, Associate Professor of Medicine, Harvard Medical School, Attending Oncologist, Massachusetts General Hospital, με διεθνώς αναγνωρισμένο ερευνητικό έργο πάνω στην Γενετική και τον Καρκίνο.

Στο συνέδριο θα μιλήσουν επίσης οι: Κωνσταντίνος Συρίγος, Καθηγητής Παθολογίας-Ογκολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντής Γ' Παθολογικής Κλινικής στο νοσοκομείο «Σωτηρία», Πάρις Κοσμίδης, Ογκολόγος-Παθολόγος στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ και πρώην πρόεδρος του ESMO, Κυριάκος Σουλιώτης, Επίκουρος Καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Μαίρη Γείτονα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Οικονομικών της Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Πάνος Μινογιάννης, Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Columbia των ΗΠΑ και Γενικός Διευθυντής του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, πρώην διοικητής του ογκολογικού νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ, Κωνσταντίνος Φρουζής, η Ζένια Σαριδάκη-Ζώρα, Παθολόγος-Ογκολόγος, Επιστημονικός Υπεύθυνος Ογκολογικού Τμήματος «Ασκληπιός», ο Μιχάλης Καραμούζης, Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας-Ογκολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος ΙΜΒΕ, μέλος Επιτροπής Δεοντολογίας, ο Κούλης Γιανουκάκος, Διευθυντής Ερευνών στο Εργαστήριο Μοριακής Διαγνωστικής του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», η Μαρία Γαζούλη, Επίκουρη Καθηγήτρια Μοριακής Βιολογίας στην Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος του European Technology Platform on Nanomedicine (ETPN), η Ζωή Γραμματόγλου, πρόεδρος του συλλόγου ΚΕΦΙ, η Ιωάννα Γραικού, μέλος του ΔΣ του συλλόγου «Άλμα Ζωής», ο Λουκάς Κακλαμάνης, Διευθυντής του Ιστοπαθολογικού Εργαστηρίου του Ωνασείου Κ.Κ., η Δάφνη Καϊτελίδου, Επίκουρη Καθηγήτρια, διευθύντρια Εργαστηρίου Οργάνωσης και Αξιολόγησης Υπηρεσιών Υγείας, Τμήμα Νοσηλευτικής, ΕΚΠΑ, η Κυριακή Μυστακίδου, καθηγήτρια Ανακουφιστικής Φροντίδας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και επιστημονική διευθύντρια της Μονάδας Ανακουφιστικής Αγωγής «Τζένη Καρέζη», η Αλίκη Τσερκέζογλου, Γυναικολόγος-Ογκολόγος, Διευθύντρια Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ», ο Αθανάσιος Χαλαζωνίτης, Ακτινολόγος, Συντονιστής Διευθυντής Ακτινολογικού Τμήματος, Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα», ο Θάνος Κοσμίδης, συν-δημιουργός του Care Across, ο Βασίλειος Αραχωβίτης, διευθυντής της ΠΕΦ και εκπρόσωπος του Save Greece from Cancer, ο Αναστάσης Σκρουμπέλος, Health Economics Manager, Roche (Hellas) S.A., ο Παναγιώτης Μακρίδης, Ιατρός Βιοπαθολόγος, Γραμματέας της Medisyn.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΕΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά τρεις σημαντικές έρευνες γύρω από τον καρκίνο:
• Ισότητα στην πρόσβαση σε περίοδο λιτότητας (Κωνσταντίνος Συρίγος και Κυριάκος Σουλιώτης)
• Χαρτογραφώντας το «ταξίδι» των ασθενών με καρκίνο του μαστού στα ελληνικά ογκολογικά νοσοκομεία (Δάφνη Καϊτελίδου)
• Στοχευμένες θεραπείες ως ένα μοντέλο προστιθέμενης αξίας για την Ογκολογία: Παρούσες τάσεις και μελλοντικές προκλήσεις για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, μέσα από τις απόψεις των Επαγγελματιών Υγείας (Τίνα Τρίψα και Μιχάλης Καλπαξόγλου, IPSOS).

Στο συνέδριο επίσης θα συζητηθούν θέματα, όπως: Οι επιπτώσεις του καρκίνου στη δημόσια υγεία, την οικονομία και την κοινωνία. Επιστήμη της πρόληψης και της θεραπείας του καρκίνου: παρούσα κατάσταση και μελλοντικές προκλήσεις. Ο καρκίνος από τη σκοπιά των ασθενών. Πολιτικές για τον καρκίνο: Από τη θεωρία στην πράξη κ.ά.

Διαβάστε ακόμη:

Καρκίνος του δέρματος: Κίνδυνος ακόμη και όταν βρίσκεστε στη σκιά

Η ΑΧΑ στηρίζει 23 ερευνητές για την καταπολέμηση του καρκίνου

Αυξάνεται σταθερά ο αριθμός των επιβιούντων με καρκίνο