ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: Η πιο δυνατή καμπάνια κατά της κακοποίησης των γυναικών

Κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Κεντρικό μήνυμα για φέτος είναι το "Make it Happen" (Κάντο να Συμβεί) και συμβολίζει τον αγώνα και την ενθάρρυνση κάθε γυναίκας για πρόοδο και αναγνώριση σε κάθε πτυχή της κοινωνίας.

Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: Η πιο δυνατή καμπάνια κατά της κακοποίησης των γυναικών

Αυτή την ημέρα, με τόσα σημαντικά μηνύματα να κάνουν τον γύρο του κόσμου, η καμπάνια που ξεκίνησε ο ανθρωπιστικός οργανισμός "Salvation Army" της Νοτίου Αφρικής για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών δεν θα μπορούσε να είναι πιο επίκαιρη.

Μόλις πριν από μία εβδομάδα το διαδίκτυο διχαζόταν για "το φόρεμα" και για το αν ήταν τελικά χρώματος λευκού και χρυσού ή αν ήταν μπλε και μαύρο. Τώρα, οι εμπνευστές της καμπάνιας, συνδύασαν το γυναικείο αυτό φόρεμα με το γεγονός ότι τα σημάδια (μελανιές) από την βία επάνω σε κάθε άνθρωπο είναι "μπλε και μαύρα" και δημιούργησαν αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία.

Η κοπέλα είναι εμφανώς "χτυπημένη", θύμα της βίας ενάντια των γυναικών και φοράει το φόρεμα, το οποίο έχει χρώμα λευκό και χρυσό. Τα σημάδια, όμως, στο σώμα της δεν μπορεί παρά να είναι "μπλε και μαύρα".

1425666950 salvation army the dress zoom

Στη λεζάντα αναφέρεται: "Γιατί είναι τόσο δύσκολο να δούμε το μπλε και μαύρο;"

Και συνεχίζει: "Μία στις έξι γυναίκες είναι θύμα εκμετάλλευσης (βίας). Αυτό δεν είναι οφθαλμαπάτη".

Με αυτό τον τρόπο οι δημιουργοί της καμπάνιας μας θέτουν όλους προ των ευθυνών μας για την συνεχιζόμενη βία κατά των γυναικών παγκοσμίως. Τα σημάδια της βίας, όμως, δεν είναι αποτέλεσμα καμίας ψευδαίσθησης. Είναι εκεί. Τα βλέπουμε. Οφείλουμε να τα αναγνωρίσουμε και να τα αποτρέψουμε μια για πάντα.

Ας το κάνουμε, λοιπόν, να συμβεί...

makeithappen

Διαβάστε επίσης:

Η εξήγηση με το φόρεμα που... δίχασε το διαδίκτυο (βίντεο)