ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διοικητές ΕΣΥ: Την νομική οδό θα ακολουθήσει το υπ. Υγείας

Τη οδό της Δικαιοσύνης αναμένεται τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, να ακολουθήσει το υπουργείο Υγείας προκειμένου να επιλύσει με «ανώδυνο», οικονομικά τρόπο, το ζήτημα των διοικητών και αναπληρωτών διοικητών των Νοσοκομείων του ΕΣΥ, που έχει προκύψει μετά την άρνησή τους να παραιτηθούν, όπως τους έχει ζητήσει με έγγραφό του ο υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλής.

Διοικητές ΕΣΥ: Την νομική οδό θα ακολουθήσει το υπ. Υγείας

Ο υπουργός συγκεκριμένα, έχει καλέσει τους επικεφαλής των νοσηλευτηρίων, να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους έως τις 30 Απριλίου, και έως σήμερα είναι γεγονός, ότι έχουν ανταποκριθεί ελάχιστοι. Το υπουργείο Υγείας μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο που έχει προκύψει, επεξεργάζεται νομικό πλαίσιο, απομάκρυνσής τους με ταυτόχρονη διασφάλιση ότι δεν θα υπάρχουν οικονομικές απαιτήσεις

Η πλειονότητα των διοικητών και αναπληρωτών διοικητών που αρνούνται να παραιτηθούν, υποστηρίζοντας ότι έχουν υπογράψει τριετή σύμβαση με τον διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) όπου υπάγονταν και κατέχουν τη θέση μετά από επιλογή της Επιτροπής Αξιολόγησης Διοικητών ΕΣΥ.

Είναι λογικό λοιπόν, οι άνθρωποι αυτοί να διεκδικούν τις αποζημιώσεις τους, ενώ να θυμίσουμε ότι η θητεία τους λήγει σε 21 μήνες, καθώς ανέλαβαν καθήκοντα τον Δεκέμβριο του 2013. Εκτιμάται ότι η αποζημίωση για κάθε διοικητή ανέρχεται σε τουλάχιστον 150.000 ευρώ, ποσά που είναι πολύ πιθανόν να τα λάβουν οι διοικητές, εφόσον τα διεκδικήσουν νομικά, προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμη:

Διοικητές ΕΣΥ: Ο μεγάλος πονοκέφαλος για την ηγεσία του υπ. Υγείας καθώς δεν παραιτούνται