ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πιο αδύνατοι όσοι ψωνίζουν στο σούπερ μάρκετ με λίστα

Πιο αδύνατοι όσοι ψωνίζουν στο σούπερ μάρκετ με λίστα

Οι άνθρωποι που ψωνίζουν στο σούπερ μάρκετ με σύνεση και βάσει λίστας που έχουν ετοιμάσει από πριν, τείνουν να είναι πιο αδύνατοι σε σχέση με αυτούς που δεν χρησιμοποιούν λίστα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν λανθασμένη εντύπωση για το αδυνάτισμα, καθώς πιστεύουν ότι καθοριστικό ρόλο στην απώλεια βάρους παίζει η μείωση του φαγητού και όχι η ποιότητα των τροφίμων που καταναλώνουν.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Nutrition Education and Behavior, τα άτομα που φτιάχνουν λίστα για τα ψώνια πριν πάνε στο σούπερ μάρκετ έχουν ένα πιο υγιές βάρος από αυτούς που ψωνίζουν χωρίς την απαραίτητη λίστα.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι οι άνθρωποι που κάνουν τα ψώνια τους με λίστα τροφίμων ζυγίζουν κατά μέσο όρο 2,3 κιλά λιγότερο από αυτούς που δεν κάνουν λίστα και ψωνίζουν χωρίς σύνεση.

Για την διεξαγωγή της μελέτης εξετάστηκαν στοιχεία όπως, το ύψος, το βάρος, το εισόδημα, το οικογενειακό περιβάλλουν και οι διατροφικές συνήθειες 1300 ανθρώπων από τις γειτονιές του Πίτσμπουργκ. Οι κάτοικοι που ζουν εκεί έχουν λίγες επιλογές για υγιεινά τρόφιμα και είναι κυρίως Αφρικανικής καταγωγής.

Σχεδόν το 80% των ανθρώπων που πήραν μέρος στην έρευνα ήταν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.

 

Διαβάστε επίσης:

Ο επιστημονικός τρόπος για να μην ψωνίζετε ανθυγιεινά στο super market!

Αδυνάτισμα: Μικρές αλλαγές για να μεγιστοποιήσετε την απώλεια βάρους

BEST OF NETWORK