ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο γάμος κάνει καλό στην υγεία - Ποιον ωφελεί περισσότερο

Ο γάμος κάνει καλό στην υγεία - Ποιον ωφελεί περισσότερο

Ο γάμος έχει ιδιαίτερα ευεργετική επίδραση στους συζύγους, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη. Ακόμη κι εκείνοι που έχουν πάρει διαζύγιο, αλλά ξαναπαντρευτούν θα δουν την υγεία τους να βελτιώνεται, υποστηρίζουν οι ερευνητές.

Οι θετικές επιδράσεις του γάμου παραμένουν ακόμη κι όταν ληφθούν υπόψη οι διαφορές στον πλούτο, την τάξη, την υγεία των παιδιών και των εκπαιδευτικών επιτευγμάτων.

Η έρευνα διεξήχθη από το ινστιτούτο εκπαίδευσης του πανεπιστημίου University College London και υποστηρίζει μια σειρά αναλύσεων που έχουν γίνει σε όλον τον κόσμο και οι οποίες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα, ότι οι παντρεμένοι άνθρωποι έχουν καλύτερη υγεία και ζουν περισσότερα χρόνια, σε σχέση με αυτούς που δεν επιθυμούν να προχωρήσουν σε γάμο.

Η έρευνα μελέτησε πάνω από 9.000 ανθρώπους, οι οποίοι γεννήθηκαν το Μάρτιο του 1958 και συμμετείχαν για πάνω από 45 χρόνια στην έρευνα British National Child Development Study. Μεταξύ του 2002 και 2004, νοσοκόμες ήλεγξαν την υγεία τους, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας του εγκεφάλου και της αναπνευστικής λειτουργίας.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο γάμος ωφελούσε την υγεία και οι πιο υγιείς γυναίκες ήταν εκείνες που είχαν παντρευτεί κοντά στην ηλικία των 30 και παρέμεναν παντρεμένες.

Όμως οι ευεργετικές επιδράσεις του γάμου ήταν ακόμη μεγαλύτερες στους άντρες. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν, ότι η υγεία των ανδρών σημειώνει πτώση μετά από ένα διαζύγιο, όμως ανακάμπτει μετά από ένα δεύτερο γάμο, ωστόσο οι άντρες που χωρίζουν κοντά στα 40 είναι λιγότερο πιθανό να υποφέρουν από κακή υγεία.

Η έρευνα, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Dr George Ploubidis, υποστηρίζει προηγούμενες έρευνες από το 2011, οι οποίες είχαν βρει ότι οι εργένηδες είναι πιο πιθανό να έχουν χειρότερη υγεία. Άλλοι ερευνητές υποστηρίζουν, ότι όσοι δεν έχουν σχέση είναι πιο πιθανό να ακολουθούν μη υγιεινές συνήθειες, με αρνητικές επιδράσεις στην υγεία τους.

Στην τελευταία μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα ζευγάρια που συζούν έχουν παρόμοια υγεία με τα παντρεμένα ζευγάρια, όμως οι αναπνευστικές λειτουργίες είναι χειρότερες στους άντρες που συζούν με τις συντρόφους τους. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι απαιτείται να γίνουν περαιτέρω μελέτες για να διαπιστωθούν οι διαφορετικές επιδράσεις του γάμου και της συμβίωσης.

 

Διαβάστε επίσης:

Οι άνδρες με χαμηλό εισόδημα είναι πιο πιθανό να έχουν ευτυχισμένο γάμο

Τα "μαγικά συστατικά" για έναν ευτυχισμένο γάμο!

BEST OF NETWORK

Lockdown: Ο οδικός χάρτης για την άρση των μέτρων - Πάσχα εντός των πυλών, ορόσημο η 14η Μαΐου

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Δουλέμποροι σε ρόλο κατασκόπων στο Αιγαίο; Τι ερευνούν ΕΥΠ και Λιμενικό

Κέιτ Μίντλετον: Μία βασίλισσα «σε αναμονή» - Πώς προετοιμάζεται αθόρυβα για το μελλοντικό της ρόλο

Πάσχα 2021: Τι ώρα θα πούμε το «Χριστός Ανέστη» στην Ανάσταση - Τι θα γίνει με το Άγιο Φως

Τριπλό «χουνέρι» της Ελλάδας στον Ερντογάν: Το… φυσάει και δεν κρυώνει ο «σουλτάνος»

Θεοδωρικάκος στο Newsbomb.gr: Εθνικά υπεύθυνη η απόφαση Μητσοτάκη για εκλογές στο τέλος της 4ετίας

Καμπανάκι Θωμαΐδη για τα κορονοπάρτι: Αύξησαν το ιικό φορτίο - «Ακροβατούμε σε τεντωμένο σχοινί»

European Super League: Ήρθε, απείλησε και γκρεμίστηκε σαν «χάρτινος πύργος»

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Ένοχος για φόνο ο πρώην αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν - Ποια ποινή αντιμετωπίζει

Κορονοπάρτι: Κωδικός «καθαρές πλατείες» από την ΕΛΑΣ - Σε επιφυλακή αστυνομικοί, έτοιμοι να επέμβουν

Αυξάνονται οι υποχρεωτικές αργίες μέσα στο χρόνο: Από 5 γίνονται 8

Μόλις είδαμε το μεγαλύτερο κόλπο της «Συμμορίας των 12»