ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι αποκαλύπτουν τα δάκτυλα για την προσωπικότητά σας (τεστ)

Μπορούν τα δάχτυλα των χεριών να αποκαλύψουν στοιχεία για την προσωπικότητά μας;

Τι αποκαλύπτουν τα δάκτυλα για την προσωπικότητά σας (τεστ)

Η απάντηση είναι καταφατική και έρχεται από μια νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ που βασίστηκε στη μελέτη της δράσης και των κινήσεων 44 χρηματιστών στο Λονδίνο, τους οποίους οι επιστήμονες παρακολούθησαν για μία περίοδο 20 μηνών, εξετάζοντας τη σχέση των δακτύλων τους μεταξύ τους και κυρίως τη σχέση του παράμεσου με τον δείκτη.

Οι ερευνητές κατέγραψαν την ταχύτητα των αντιδράσεών τους στις αγοροπωλησίες, οι οποίες κάποιες φορές χρειάζονται δράση μερικών λεπτών ή ακόμη και δευτερολέπτων.

Τα ευρήματά τους είναι εντυπωσιακά:
-Οι χρηματιστές με μακρύτερους παράμεσους κέρδιζαν κατά μέσο όρο 6 φορές περισσότερα χρήματα από τους άλλους.
-Ο χρόνος παραμονής των χρηματιστών με μακρύτερους παράμεσους στο σκληρό, ανταγωνιστικό κόσμο του χρηματιστηρίου ήταν μεγαλύτερος συγκριτικά με άλλους.
-Το μέγεθος του παράμεσου δάκτυλου είχε την ίδια σχέση στην ικανότητα των χρηματιστών να κερδίζουν χρήματα όσο και η εμπειρία τους.

Τα συγκεκριμένα ευρήματα επιβεβαιώνουν αποτελέσματα άλλων ερευνών που έγιναν στη Μεγάλη Βρετανία, τα οποία έδειξαν ότι οι άνδρες με μακρύτερο παράμεσο δάκτυλο σε σχέση με το δείκτη έχουν καλύτερες αποδόσεις σε ανταγωνιστικά σπορ όπως το ποδόσφαιρο, η καλαθόσφαιρα, το ράγκμπι και το σκι.

Στις γυναίκες δεν φαίνεται να ισχύουν ακριβώς τα ίδια δεδομένα. Στο γυναικείο πληθυσμό, τα ευρήματα δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται, οπότε το ζήτημα χρειάζεται μεγαλύτερη διερεύνηση.

Σύμφωνα με τους Βρετανούς επιστήμονες, υπάρχουν διάφοροι βιολογικοί παράγοντες που εμπλέκονται, όπως η τεστοστερόνη και άλλα ανδρογόνα, τα οποία παίζουν καθοριστικό ρόλο στα ψυχοκοινωνικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ατόμου.

Αυτό συμβαίνει γιατί τα ανδρογόνα επηρεάζουν τη δημιουργία του ανθρωπίνου σώματος κατά την εμβρυική ζωή και επίσης παίζουν βασικό ρόλο στην οργάνωση του εγκεφάλου και στη μελλοντική συμπεριφορά του ατόμου. Η τεστοστερόνη στο έμβρυο φτάνει στα ψηλότερα επίπεδα της μεταξύ της 9ης και 18ης εβδομάδας κύησης.

Το μήκος του παράμεσου δάκτυλου βρέθηκε ότι επηρεάζεται από το βαθμό έκθεσης του εμβρύου στην τεστοστερόνη κατά την ανάπτυξη του. Όσο πιο μεγάλο σε μήκος είναι ο παράμεσος τόσο μεγαλύτερη ήταν η έκθεση του στα ανδρογόνα.

fingers

Με βάσει το μήκος των δακτύλων σας αυτές είναι οι ερμηνείες για την προσωπικότητά σας:

A) Οι άνθρωποι που ο παράμεσός τους είναι μεγαλύτερος από το δείκτη, έχουν όμορφη εμφάνιση. Ακτινοβολούν με τη γοητεία τους και οι άλλοι τους βρίσκουν ακαταμάχητους. Είναι πιο επιθετικοί και αποφασιστικοί και δεν διστάζουν να ρισκάρουν. Επίσης έχουν επιτυχία στην επίλυση σταυρόλεξων. Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι τα άτομα με μεγαλύτερο παράμεσο, κερδίζουν περισσότερα από ό, τι τα άτομα με μικρότερο παράμεσο.

Β) Τα άτομα με μικρότερο παράμεσο από τον δείκτη, έχουν μεγάλη αυτοπεποίθηση και ίσως να εμφανίσουν αλαζονική διάθεση. Απολαμβάνουν τη μοναξιά και δεν επιθυμούν να διαταραχθεί ο ελεύθερος χρόνος τους. Δεν είναι τα άτομα που θα κάνουν το πρώτο βήμα όταν πρόκειται για σχέσεις, αλλά πάντα αποδέχονται και εκτιμούν την προσοχή που λαμβάνουν.

Γ) Για τα άτομα με ίδιο μήκος παράμεσου και δείκτη, η ειρήνη και η αγάπη είναι απαραίτητες. Αισθάνονται άβολα όταν βρίσκονται σε σύγκρουση. Είναι καλά οργανωμένοι και προσπαθούν να τα έχουν καλά με όλους. Έχουν την τάση να είναι πιστοί σε μια σχέση, γεμάτοι φροντίδα και τρυφερότητα προς τους συνεργάτες τους.

Διαβάστε επίσης:

Κάντε το τεστ και δείτε ποιο είναι το σεξουαλικό σας προφίλ...

Τεστ: Δείτε αν σκέφτεστε σαν άνδρας ή σαν γυναίκα!