ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εισαγγελέας ζητά να καθίσουν στο εδώλιο γιατρός και φαρμακοποιός για παράνομη συνταγογράφηση

Να καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης μία γιατρός και μία φαρμακοποιός που εμπλέκονται σε υπόθεση παράνομης συνταγογράφησης φαρμάκων, από την οποία ζημιώθηκε το ΙΚΑ, προτείνει προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης η αντεισαγγελέας Εφετών Ειρήνη Χρυσογιάννη.

Εισαγγελέας ζητά να καθίσουν στο εδώλιο γιατρός και φαρμακοποιός για παράνομη συνταγογράφηση

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, η πρώτη, ως γιατρός του Κέντρου Υγείας Κασσανδρείας Χαλκιδικής, κατηγορείται ότι υπέγραψε σωρεία συνταγών προς ασφαλισμένους του Ιδρύματος εν αγνοία τους και για ανύπαρκτες παθήσεις.

Η αξία των συνταγών, οι οποίες εκτελέστηκαν μέσω της δεύτερης κατηγορούμενης, ιδιοκτήτριας φαρμακείου σε χωριό της Θεσσαλονίκης, ξεπερνάει τις 180.000 ευρώ. Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά το διάστημα από τον Ιανουάριο του 2006 έως τον Απρίλιο του 2009.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από το βιβλιάριο υγείας 18χρονης ασφαλισμένης εκδόθηκαν συνταγές που αφορούσαν σε παθήσεις όπως Πάρκινσον, ψωρίαση, κατάθλιψη κ.ά. Να σημειωθεί ότι το όνομα της φαρμακοποιού περιλαμβάνεται και σε άλλες δικογραφίες για παρόμοιες υποθέσεις.