ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το αινιγματικό τατουάζ που φιγουράρει στα social media (εικόνες)

Όλο και περισσότερες φωτογραφίες ανεβαίνουν στα social media με τους χρήστες να δείχνουν τον καρπό τους στολισμένο με ένα σύμβολο που μοιάζει με το ελληνικό ερωτηματικό.

Το αινιγματικό τατουάζ που φιγουράρει στα social media (εικόνες)
semi colon project 2

Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για ερωτηματικό, καθώς το ίδιο σύμβολο χρησιμοποιείται στο λατινικό αλφάβητο ως άνω τελεία.

Ουδεμία όμως σχέση έχει η κίνηση αυτή με τους κανόνες στίξης.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός The Semicolon Project, ο οποίος δραστηριοποιείται στον τομέα της Ψυχικής Υγείας, προτρέπει ανθρώπους που έχουν βιώσει κατάθλιψη ή άγχος ή έχουν ταλανιστεί από αυτοκτονικές σκέψεις να ζωγραφίσουν μια άνω τελεία στον καρπό τους ή σε κάποιο άλλο σημείο του σώματός τους.

semi colon project

Αν και αρκετοί σχεδίασαν το σύμβολο με ένα απλό στυλό, πολλοί επίσης επέλεξαν κάτι πιο μόνιμο, αποτυπώνοντας στο σώμα τους την άνω τελεία ως τατουάζ.

f6f781601e0d40d8be8f48cd9829d5a6 L

Όμως γιατί άνω τελεία και όχι κάποιο άλλο σύμβολο;

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του οργανισμού, «η άνω τελεία χρησιμοποιείται σε μια πρόταση που ο συγγραφέας θα μπορούσε να έχει τελειώσει, όμως επέλεξε να μην τελειώσει –αυτός ο συγγραφέας είσαι εσύ και η πρόταση είναι η ζωή σου».

semi colon project 3

«Στο πρότζεκτ μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε αυτοτραυματίζεται, έχει τάσεις αυτοκτονίας, πάσχει από κατάθλιψη ή άγχος, οποιοσδήποτε νιώθει δυστυχισμένος, έχει πληγωθεί ή έχει χάσει ένα αγαπημένο του πρόσωπο.»

Όλο και περισσότεροι είναι οι χρήστες των social media που συμμετέχουν στο πρότζεκτ και μάλιστα αρκετοί από αυτούς μοιράζονται τις εμπειρίες που τους οδήγησαν να βάλουν άνω τελεία στη ζωή τους.

Διαβάστε επίσης:

Κρίση πανικού live – Ένα βίντεο που συγκλονίζει
Οι 7 κανόνες «συναισθηματικής υγιεινής»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ