ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απεργούν ΠΟΕΔΗΝ και φαρμακοποιοί: Ραντεβού στο Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ δίνουν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ

Ραντεβού στις 7.30 το απόγευμα στο Σύνταγμα, στο Συλλαλητήριο που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ δίνουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, οι οποίοι πραγματοποιούν 24ωρη απεργία.

Απεργούν ΠΟΕΔΗΝ και φαρμακοποιοί: Ραντεβού στο Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ δίνουν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ

Το μήνυμα της ΑΔΕΔΥ που θα κυριαρχήσει το απίογευμα, είναι «η κατάργηση των μνημονίων». Και ακόμη: ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ, ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ. ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ.

Η ΠΟΕΔΗΝ από την πλευράτης, κάνει λόγο για «ολική επαναφορά των ασκούμενων πολιτικών της προηγούμενης πενταετίας, με συμφωνία για τρίτο μνημόνιο που κατακρεουργεί τους πολίτες».

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, με την ψήφιση του «"Δημοσιονομικού Συμβουλίου" ως κόφτη των κοινωνικών δαπανών, τελειώνει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας. Οι υπηρεσίες μετατρέπονται σε ανταποδοτικές, ανταγωνιστικές και οι πολίτες θα πληρώνουν από την τσέπη τους την υγειά τους. Η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση θα αντιμετωπιστούν από τα έσω του συστήματος, με κατάργηση, υποβάθμιση, απαξίωση Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας».

Επίσης, η ΠΟΕΔΗΝ εκτιμά ότι θα επέλθουν νέες μειώσεις μισθών (έμμεσες και άμεσες), κινητικότητα, νέες διαθεσιμότητες και απολύσεις, ενώ σημειώνει ότι «οι συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιβάλλουν την άσκηση νεοφιλελεύθερων πολιτικών και απαιτείται η δημιουργία Ευρωπαϊκού Εργατικού Κινήματος ανατροπής τους».

Εν τω μεταξύ, 24ωρη απεργία πραγματοποιούν την Τετάρτη 15 Ιουλίου και οι φαρμακοποιοί οι οποίοι αντιδρούν σφοδρότατα για τα νέα μέτρα που περιλαμβάνει η Συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών.

Οι αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς με τις πολλαπλές άδειες και η σταδιακή απελευθέρωση των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων φαρμάκων αποτελούν την βασική αιτία για την οποία απεργούν σήμερα οι φαρμακοποιοί. Να σημειωθεί ότι στην απεργία δεν συμμετέχουν 38 περίπου διευρυμένα φαρμακεία που ανήκουν στην δύναμη του ΦΑΝΙΕ (Φαρμακευτικό και Αναπτυξιακό Ινστιτούτο Ελλάδας), ωστόσο θα απεργήσουν τα υπόλοιπα 400 διευρυμένα φαρμακεία σε όλη την χώρα. Οι πολίτες θα εξυπηρετηθούν από τα φαρμακεία που εφημερεύουν.

Διαβάστε ακόμη:

Φαρμακοποιοί: Απεργούν σήμερα και ετοιμάζονται να φθάσουν μέχρι τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια

Απεργούν αύριο οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία