ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έκκληση προς τον υπουργό Υγείας για την τροφοδοσία της μονάδας απεξάρτησης «18 Άνω»

Έκκληση για τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στη Μονάδα Απεξάρτησης «18 Άνω» του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής κάνουν πολλές οργανώσεις με επιστολή τους προς τον υπουργό Υγείας Π. Κουρουμπλή, καθώς οι προμήθειες προς αυτήν έχουν σταματήσει.

Έκκληση προς τον υπουργό Υγείας για την τροφοδοσία της μονάδας απεξάρτησης «18 Άνω»

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, «Οι συνέπειες των διαδοχικών περικοπών του προϋπολογισμού και η υποστελέχωση της μονάδας τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο δημιουργούν προσκόμματα στη θεραπευτική διαδικασία και στην απρόσκοπτη λειτουργία των 32 δομών της, αλλά πλέον επεκτείνονται σε ελλείψεις βασικών ειδών διατροφής των θεραπευομένων και κυρίως αυτών που συμμετέχουν σε εσωτερικά προγράμματα νοσηλείας. Ήδη το Σωματείο Υποστήριξης του Κοινωνικού και Επιστημονικού Έργου του '18 Άνω' και οι 'Συλλογικές Δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης' έχουν απευθύνει έκκληση προς τους συμπολίτες μας και άλλες συλλογικότητες για τη συγκέντρωση τροφίμων και άλλων βασικών ειδών. Ωστόσο, οι πρωτοβουλίες αυτές ενέχουν μόνο πυροσβεστικό χαρακτήρα».

Οι οργανώσεις «Διογένης - Πρωτοβουλία Διαλόγου για την Πολιτική των Ναρκωτικών στη Ν.Α. Ευρώπη», Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», «Κέντρο Ζωής», «PRAKSIS», Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» και Σύλλογος Θεραπευομένων ΟΚΑΝΑ, οι οποίες υπογράφουν την επιστολή, τονίζουν ότι απαιτείται μόνιμη λύση που μπορεί να δοθεί μόνο από το υπουργείο Υγείας που είναι ο εποπτεύων φορέας.