ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καλοκαίρι, ξενοιασιά, αδυνάτισμα: Η άποψη του Δημήτρη Γρηγοράκη για την ομορφότερη εποχή του χρόνου

Το καλοκαίρι αποτελεί κατά την προσωπική μου άποψη και όχι μόνο, την ομορφότερη εποχή του χρόνου.

Καλοκαίρι, ξενοιασιά, αδυνάτισμα: Η άποψη του Δημήτρη Γρηγοράκη για την ομορφότερη εποχή του χρόνου

Επιχειρήματα για την συγκεκριμένη αντίληψη υπάρχουν πολλά: το καλοκαίρι έχουμε καλύτερη διάθεση, λιγότερο άγχος, θέλουμε να «ξεσκάσουμε», να διασκεδάσουμε, να εναλλάσσουμε παραστάσεις, να γεμίσουμε το οπτικό μας πεδίο με φως και με μπλε χρώμα - της θάλασσας – έχουμε περισσότερη διάθεση να ερωτευθούμε και φυσικά να πάμε διακοπές.

Ατράνταχτο επιχείρημα επίσης αποτελεί το αναμφισβήτητο γεγονός ότι το καλοκαίρι αρρωσταίνουμε λιγότερο ή και καθόλου, μιας και από τη μία εκτιθέμεθα λιγότερο σε ιογενείς παράγοντες κινδύνου που μας καθιστούν ευαίσθητους σε λοιμώξεις και από την άλλη ο οργανισμός μας φαίνεται να είναι περισσότερο ανθεκτικός.

Το καλοκαίρι τα ρούχα είναι πιο φωτεινά, γίνονται πιο ελαφρά και φυσικά ιδιαίτερα για τις γυναίκες ανεβαίνουν περισσότερο προς τα επάνω, γίνονται δηλαδή πιο κοντά. Το γεγονός αυτό για κάποιες, αλλά και για κάποιους μπορεί να είναι ιδιαίτερα χαρμόσυνο μιας και θα «ανταμείψει» τους «κόπους τους», με δεδομένο ότι είχαν φροντίσει να ρυθμίσουν το βάρος τους κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών.

Ωστόσο, για τη μεγαλύτερη πλειοψηφία ο καλοκαιρινός τρόπος ζωής μάλλον αγχώνει ιδιαίτερα, αφού θα αποκαλύψει έντονα τις ατέλειες του σώματος και θα τις καταστήσει περισσότερο ευδιάκριτες. Για την κατηγορία αυτή, η έξοδος στις παραλίες αποτελεί μία μόνιμα μη ευχάριστη διαδικασία, αφού θα πρέπει ανά πάσα στιγμή να «απολογηθούν» για τις ατέλειες στη σωματική τους εμφάνιση και για την ενδεχόμενη «αμέλειά» τους να τις αντιμετωπίσουν.

Δημήτρης Γρηγοράκης - Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, ΜSc - Επιστημονικός Διευθυντής Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ - Πρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας grigorakis@logodiatrofis, logodiatrofis.gr

grigorakis75x100

Διαβάστε ακόμη:

17 superfoods για γρήγορο αδυνάτισμα

Αδυνάτισμα: Μικρές αλλαγές για να μεγιστοποιήσετε την απώλεια βάρους