ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεσσαλονίκη: Παραπομπή γιατρού σε δίκη για παράνομες συνταγογραφήσεις - Τις 500.000 ευρώ αγγίζει η ζημία σε βάρος του ΙΚΑ

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπεται γιατρός, κατηγορούμενος για παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων σε ασφαλισμένους του ΙΚΑ. Ο κατηγορούμενος συνεργαζόταν με φαρμακοποιό σε χωριό της ανατολικής Θεσσαλονίκης για την εκτέλεση των παράνομων συνταγών.

Θεσσαλονίκη: Παραπομπή γιατρού σε δίκη για παράνομες συνταγογραφήσεις - Τις 500.000 ευρώ αγγίζει η ζημία σε βάρος του ΙΚΑ

Η υπόθεση αφορά το διάστημα 2007-2009, κατά το οποίο ο γιατρός ήταν διορισμένος ως Επιμελητής Β' σε περιφερειακό ιατρείο του ΕΣΥ στο Πλατύ Ημαθίας.

Ο κατηγορούμενος γιατρός φέρεται ότι εξέδωσε εκατοντάδες συνταγές για χορήγηση ακριβών φαρμάκων σε ασθενείς, τους οποίους ουδέποτε εξέτασε και για ανύπαρκτες παθήσεις.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, πρόκειται για πάνω από 1.500 συνταγές που αφορούσαν σε φάρμακα την αγορά των οποίων κάλυπτε εξ ολοκλήρου το ΙΚΑ. Η δε ζημία που προκλήθηκε στο Ίδρυμα υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τις 480.000 ευρώ.

Όπως διαπιστώθηκε από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, κεντρικό ρόλο στην υπόθεση φαίνεται ότι είχε μία φαρμακοποιός σε χωριό της ανατολικής Θεσσαλονίκης, μέσω της οποίας εμφανίζονταν να εκτελούνται οι συνταγές. Είναι χαρακτηριστικό ότι το συγκεκριμένο φαρμακείο βρίσκεται σε απόσταση 83 χιλιομέτρων από το περιφερειακό ιατρείο του κατηγορούμενου γιατρού.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, για την εμπλοκή της φαρμακοποιού στη συγκεκριμένη υπόθεση έχει σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία. Η ίδια, πάντως, φέρεται να «πρωταγωνίστησε» και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Στο εδώλιο του κατηγορουμένου προτείνει εισαγγελέας να καθίσει γιατρός του ΕΣΥ για παράνομη συνταγογράφηση