ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η 20χρονη που είναι αλλεργική στα… δυνατά συναισθήματα

Λίγη παραπάνω συγκίνηση ή στεναχώρια μπορεί να προκαλέσουν θανατηφόρα αντίδραση του οργανισμού της.

Η 20χρονη που είναι αλλεργική στα… δυνατά συναισθήματα

Όταν ήταν μικρή, η Κλόι περνούσε πολύ χρόνο εκτός σπιτιού. Της άρεσε να κάνει ιππασία, να φροντίζει τα άλογα στο στάβλο και να χορεύει Ζούμπα. Όμως τώρα πια παραμένει καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι, καθώς δεν μπορεί να περπατήσει και να φροντίσει μόνη της τον εαυτό της.

Κινδυνεύει να εκδηλώσει σοβαρή αλλεργική αντίδραση με το παραμικρό ερέθισμα. Έχει ήδη πάθει πολλές φορές κρίση από ένα κόσμημα, από φάρμακα, από αλλαγές στη θερμοκρασία του περιβάλλοντος, ακόμη και από τον υπερβολικό ενθουσιασμό και μάλιστα δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πότε και σε τι θα εμφανίσει αλλεργία ο οργανισμός της στο μέλλον.

Η νεαρή από το Γουόρικσερ της Αγγλίας δηλώνει πως έχει κατά καιρούς εκδηλώσει συμπτώματα όπως δερματικά εξανθήματα, οίδημα, ταχυπαλμίες, δύσπνοια κ.α. Όπως εξηγεί, μια αλλεργική αντίδραση μπορεί να αποδειχθεί μοιραία και επειδή εμφανίζεται σε ανύποπτο χρόνο και χωρίς προειδοποίηση πρέπει να είναι πάντα σε επιφυλακή.

2B5B403A00000578 3197625 Miss Print Lambert also has Ehler Danlos syndrome where her join a 2 1439573126257

Η 20χρονη Κλόι έχει διαγνωσθεί με Σύνδρομο Ehler-Danlos (EDS), μια πάθηση που πλήττει τις αρθρώσεις και τους συνδετικούς ιστούς του σώματος. Το σύνδρομο έχει σαν αποτέλεσμα να παθαίνει εξάρθρωση με τον παραμικρό κραδασμό. Πάσχει επίσης από σύνδρομο ορθοστατικής ταχυκαρδίας (PoTS), από διαταραχή του αυτόνομου νευρικού συστήματος και από μαστοκύτωση. Η μαστοκύτωση είναι αυτή που ευθύνεται για τις αναρίθμητες αλλεργίες που εκδηλώνει.

Η μαστοκύτωση είναι μια διαταραχή των μαστοκυττάρων. Τα κύτταρα αυτά ρυθμίζουν την απελευθέρωση της ισταμίνης και άλλων χημικών ουσιών στο αίμα εάν ανιχνευθεί έκθεση σε κάποιο αλλεργιογόνο. Τα μαστικά κύτταρα της Κλόι «μπερδεύονται» και αντιλαμβάνονται ακίνδυνες ουσίες ως αλλεργιογόνα. Ακόμη και τα δυνατά συναισθήματα, όπως ο θυμός ή ο ενθουσιασμός, μπορεί να πυροδοτήσουν ένα επεισόδιο.

Διαβάστε επίσης:

Η γυναίκα που είναι αλλεργική στο... ηλεκτρικό ρεύμα!
Η 21χρονη που έχει αλλεργία στα πάντα
Αυτή η 17χρονη είναι αλλεργική στο νερό (εικόνες)