ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με διεθνείς συμμετοχές, ο 4ος Ημιμαραθώνιος Υγείας στο νησί της μαστίχας

Υψηλές προσδοκίες και ενθουσιασμός ήταν τα στοιχεία που κυριάρχησαν στην συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν οι διοργανωτές του «4ου ημιμαραθωνίου στο νησί της μαστίχας», που θα διεξαχθεί στη Χίο στις 30 Αυγούστου 2015.

Με διεθνείς συμμετοχές, ο 4ος Ημιμαραθώνιος Υγείας στο νησί της μαστίχας

Οι κ.κ. Μιχάλης Σημιριώτης και Νικήτας Ντάτης εκ μέρους του Συλλόγου Υγείας Χίου ανέλαβαν την παρουσίαση του αγώνα που φέτος, στην 4η χρονιά διοργάνωσής του, φιλοδοξεί να καθιερώσει οριστικά τον «ημιμαραθώνιο στο νησί της μαστίχας» ως ένα αθλητικό event που κάθε αθλητής θα θέλει να συμμετάσχει.

Και φέτος με την ενεργή υποστήριξη του δήμου Χίου και της περιφέρειας ο στόχος αυτός δείχνει πιο κοντά από ποτέ.

«Ήδη, ο αγώνας έχει συμπεριληφθεί στην ατζέντα των 20 καλύτερων event στον ελλαδικό χώρο και αποκτά πλέον διεθνή απήχηση. Λίγες ημέρες πριν τη λήξη των εγγραφών οι συμμετοχές – παρά την δυσκολία των Ελλήνων αθλητών να παραστούν για οικονομικούς λόγους – έχουν φτάσει τις περυσινές και μάλλον έως την τελευταία μέρα θα τις ξεπεράσουν. Αν, πάντως, δεν υπήρχε όλο αυτό το κλίμα στην οικονομία πιστεύω ότι φέτος θα είχαμε έως και χίλιες συμμετοχές», δήλωσε ο κ. Σημιριώτης.

Ο ίδιος απέδωσε το μεγαλύτερο μέρος της διεθνούς απήχησης του αγώνα στο περιβάλλον του Κάμπου που ξετρελαίνει τους αθλητές. «Τα σχόλια ξεπερνούν τον ενθουσιασμό και φτάνουν στη τρέλα», είπε χαρακτηριστικά. Επεσήμανε δε χαρακτηριστικά και το γεγονός ότι ο αγώνας διασχίζει εσωτερικά και το αρχοντικό «Περλέας», κάτι πρωτόγνωρο για τους αθλητές.

Εκεί απέδωσε και το εύρος των διεθνών συμμετοχών, αφού φέτος εκτός από Τούρκους αθλητές που έρχονται κατά δεκάδες, το «παρών» θα δώσουν αθλητές από την Κίνα, τη Σιγκαπούρη, τον Καναδά, την Αμερική, μέχρι και από το μακρινό Ουζμπεκιστάν, χωρίς να λείπουν και αυτοί που έρχονται από την αφρικανική ήπειρο.

Ανάλογη, πάντως, είναι και η αντιπροσώπευση της ελληνικής περιφέρειας, αφού αθλητές έρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας, από Αλεξανδρούπολη έως Αγρίνιο, αλλά και τα νησιά ιδιαίτερα αυτά του Βορείου Αιγαίου.

Στο στοιχείο, της διεθνούς προβολής στάθηκε και ο αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καράλης, εξαίροντας τις προσπάθειες του Συλλόγου Υγείας που με πολύ λίγα μέσα και πόρους οικονομικούς κατάφερε να πετύχει τόσα πολλά σε μόλις τέσσερα χρόνια ζωής της διοργάνωσης και σε αντίξοες οικονομικά συνθήκες. «Είναι κάτι που δεν φανταζόμασταν ότι θα συμβεί τόσο σύντομα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές έδωσε και η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δια της κυρίας Μαρίας Κόβα, που παρεβρέθηκε στην συνέντευξη Τύπου.

Ο εκπρόσωπος της Τροχαίας Χίου κ. Βίκτωρας Νταμπόζης κάλεσε τους οδηγούς που την ημέρα του αγώνα θα κινούνται στην περιοχή Θυμιανών – Φραγκοβουνίου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, αφού – άλλωστε – η είσοδος των αυτοκινήτων στην διαδρομή θα απαγορεύεται.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε και στους χορηγούς της εκδήλωσης και ειδικά τους δύο κορυφαίους της εταιρείας αθλητικών ειδών New Balance και της ελληνικής εταιρείας ζυμαρικών «Μέλισσα», που διοργανώνουν και ιδιαίτερα event για τους αθλητές.

Στο αθλητικό σκέλος, τώρα, εκτός από τον 4ο ημιμαραθώνιο, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει και αγώνες:10,5 χλμ για ενήλικες, 5 χλμ για ενήλικες και 1,5 χλμ για παιδιά.

Πέρα από τα μετάλλια οι αθλητές που θα συμμετάσχουν θα πάρουν αναμνηστικά διπλώματα, δώρα και αθλητικό υλικό με το λογότυπο του αγώνα.

Πηγή: astraparis

Διαβάστε ακόμη: