ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρόσφυγες Χίου: Προχωρά η τοποθέτηση οικίσκων στο hotspot της ΒΙΑΛ

Δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη είναι η απόφαση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για την τοποθέτηση των οικίσκων στο hot spot της ΒΙΑΛ, κάτι που θα συμβάλει ουσιαστικά στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών, που σήμερα παραμένουν σε σκηνές και παραπήγματα.

Πρόσφυγες Χίου: Προχωρά η τοποθέτηση οικίσκων στο hotspot της ΒΙΑΛ

Αυτό επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μιλτιάδης Κλάπας, ο οποίος έφτασε στη Χίο και επισκέφθηκε την ΒΙΑΛ, το πρωί της Τετάρτης 3 Ιανουαρίου.

Ο κ. Κλάπας τόνισε ότι είναι υπόθεση ολίγων ημερών, περίπου δύο εβδομάδων, η ολοκλήρωση των εργασιών εγκατάστασης των νέων οικίσκων, που συνολικά θα φτάσουν τους 50, ενώ έχει ληφθεί πρόνοια και για την εκτέλεση των λοιπών έργων υποδομής στον χώρο που θα εγκατασταθούν. Επέρριψε δε ευθύνες στον δήμο Χίου για την καθυστέρηση των εργασιών και κατ΄ επέκταση στις κακές συνθήκες που επικρατούν σήμερα στον καταυλισμό.

Επαναβεβαίωσε επίσης, ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσουν κατά το δυνατόν καλύτερα οι διαδικασίες αποσυμφόρησης της Χίου, με την μεταφορά ευάλωτων ομάδων στην ηπειρωτική χώρα.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο ΓΓ Μεταναστευτικής Πολιτικής, τάχθηκε κατά της δημιουργίας προαναχωρησιακού κέντρου (ΠΡΟΚΕΚΑ) στη περιοχή του Αίπους και τόνισε ότι το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής προκρίνει την δημιουργία του σε άλλο σημείο του νησιού. Βέβαια, διευκρίνισε ότι η υπόθεση αυτή αποτελεί αρμοδιότητα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Αναφερόμενος, τέλος, στην αναμενόμενη άφιξη του υπουργού κ. Γιάννη Μουζάλα στη Χίο, ο κ. Κλάπας διευκρίνισε ότι αυτή ματαιώθηκε λόγω ανειλημμένων κυβερνητικών υποχρεώσεων του υπουργού.

Πηγή: astraparis

Διαβάστε ακόμη:

Αυξημένες οι προσφυγικές ροές στην αυγή του 2018



Κλιμάκιο της ΕΕ στα Κέντρα προσφύγων & μεταναστών στην Ελλάδα

Μπασκόζος: Οι δράσεις μας στο προσφυγικό έχουν θετικό πρόσημο, αλλά να βρούμε λύσεις για τις δομές

ΚΕΕΛΠΝΟ: Οι τελικοί πίνακες με τις 122 προσλήψεις του προγράμματος Philos