ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εξαιρετικά ανεπτυγμένη η δημιουργική σκέψη των ατόμων με αυτισμό

Μια νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Autism and Developmental Disorders καταδεικνύει ότι τα άτομα με αυτισμό και άλλες συναφείς μαθησιακές διαταραχές διαθέτουν αυξημένη δημιουργικότητα.

Εξαιρετικά ανεπτυγμένη η δημιουργική σκέψη των ατόμων με αυτισμό

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα που πάσχουν από διαταραχές του αυτιστικού φάσματος είναι σε θέση να βρουν πολύ πιο εφευρετικές λύσεις σε διάφορα προβλήματα, παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζουν δυσκολίες κοινωνικής ένταξης και υστερούν σημαντικά στον αγώνα εύρεσης εργασίας.

Η μελέτη έρχεται να υπογραμμίσει για ακόμη μία φορά ότι τα άτομα με αυτισμό και άλλες αναπτυξιακές διαταραχές αξίζουν μια θέση στον εργασιακό στίβο και πως δεν πρέπει να περιθωριοποιούνται και να στιγματίζονται.

Δεδομένου ότι τα άτομα αυτά μπορούν να δουν τον κόσμο από μια μοναδική και ξεχωριστή σκοπιά, με την κατάλληλη παρότρυνση και υποστήριξη μπορούν να ενταχθούν ομαλά στο χώρο εργασίας, παράγοντας μάλιστα σημαντικό έργο που θα συμβάλει στην ανάπτυξη πεδίων στα οποία η δημιουργική σκέψη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι.