ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ενίσχυση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης από ομογενείς της Αμερικής

Έρανο για την ενίσχυση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης σε μηχανήματα και αναλώσιμα υλικά έκανε η Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής, συγκεντρώνοντας περί τα 125.000 δολάρια.

Ενίσχυση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης από ομογενείς της Αμερικής

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε εχθές στην Τρίπολη ο πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας, Κώστας Καπόγιαννης, οι Αρκάδες ομογενείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συνεισέφεραν προκειμένου να ενισχυθεί το Παναρκαδικό Νοσοκομείο αυτή την δύσκολη περίοδο για την χώρα.

Το ποσό που συγκεντρώθηκε δεν θα δοθεί σε χρήματα στη διοίκηση του νοσοκομείου, αλλά διατέθηκε και αγοράστηκαν από την Αμερική, ύστερα από υπόδειξη της διοίκησης του ιδρύματος, κλινοσκεπάσματα και ρόμπες αξίας περίπου 20.000 δολαρίων για όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τα οποία θα φτάσουν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες στην Τρίπολη.

Επίσης, με τις υποδείξεις του νοσοκομείου έγινε αναβάθμιση στα μηχανήματα και προμηθεύτηκαν υλικά για την καρδιολογική κλινική, ενώ θα γίνει και προμήθεια αναλωσίμων για τις ανάγκες του αιμοδυναμικού εργαστηρίου. Παράλληλα, με τα χρήματα των ομογενών θα ενισχυθεί και η μονάδα αιμοκάθαρσης, όπου σε συνεννόηση με το νοσοκομείο παραγγέλθηκαν πέντε μηχανήματα, τα οποία το επόμενο διάστημα θα είναι έτοιμα για να παραληφθούν.

Πέραν αυτών, ο πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής σημείωσε ότι στοχεύουν στην αξιοποίηση του άλσους που περιβάλλει το Παναρκαδικό Νοσοκομείο, προκειμένου να το μετατρέψουν σε πάρκο αναψυχής τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους κατοίκους της πόλης και γι' αυτό βρίσκονται σε συζητήσεις με την δημοτική αρχή της πόλης.

Επιπλέον, στο σχεδιασμό τους είναι και η λειτουργία καλοκαιρινού σχολείου στο Πράσινο Νηπιαγωγείο που έχει ο δήμος Τρίπολης στο Μερκοβούνι, για την φοίτηση τους καλοκαιρινούς μήνες μικρής ηλικίας παιδιών ομογενών, παράλληλα με παιδιά της πόλης, ώστε στο πλαίσιο δράσεων δημιουργικής απασχόλησης, να δημιουργήσουν τα παιδιά φιλικές σχέσεις και να αναπτύξουν δεσμούς με την ιδιαίτερη πατρίδα τους.