ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποδηλατικός γύρος για την παγκόσμια ημέρα Κυστικής Ίνωσης: Πάρτε το ποδήλατό σας και ελάτε

Ποδηλατικό γύρο την ερχόμενη Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 2015, πραγματοποιεί ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης «Ελληνική Εταιρία για την Ινώδη Κυστική Νόσο» (Ε.Ε.Ι.Κ.) στα πλαίσια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα για την Κυστική Ίνωση.

Ποδηλατικός γύρος για την παγκόσμια ημέρα Κυστικής Ίνωσης: Πάρτε το ποδήλατό σας και ελάτε

Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Β. Ελλάδος Παιδιών Πασχόντων από την Ινώδη Κυστική Νόσο, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.

Με σύνθημα ''η κάθε μας ανάσα, ένα βήμα πιο κοντά στα όνειρά μας'' ο Σύλλογος και φέτος σας καλεί να ενωθείτε μαζί του στην προσπάθειά του για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σχετικά με την Κυστική Ίνωση.

Την πιο συχνή κληρονομική νόσο στην λευκή φυλή, που στην χώρα μας υπολογίζεται ότι υπάρχουν 500.000 φορείς και γεννιούνται ένα με δυο παιδιά την εβδομάδα λόγο έλλειψης ενημέρωσης. Περισσότερα για τη νόσο στην ιστοσελίδα : www.cysticfibrosis.gr.

Ο Σύλλογος σας καλεί να έρθετε μαζί μας στην πλατεία Συντάγματος (Αθήνα) / ΧΑΝΘ (Θεσσαλονίκη) στις 17.00, να προμηθευτείτε το μπλουζάκι ''each breath'' στην εκκίνηση, όπου μαζί με το ποδήλατό σας και με ένα μπαλόνι θα ξεκινήσουν από την πλατεία, κάνοντας ένα γύρο στο κέντρο της πόλης, μεταφέροντας το ελπιδοφόρο μας μήνυμα.

Τέλος, στον τερματισμό, για πρώτη φορά, θα πραγματοποιηθεί το εξής: κάθε χρόνο χάνονται κάποιοι μας ασθενείς. Για κάθε ασθενή που χάνεται αντί στεφάνων θα αφιερωθούν μπαλόνια με το όνομά τους. Τερματίζοντας στην πλατεία Συντάγματος και στον Λευκό Πύργο θα απελευθερώσουν αυτά τα μπαλόνια στον ουρανό σε μια συμβολική κίνηση!

Στην Αθήνα: θα ξεκινήσει στις 17:00 με αφετηρία την Πλατεία Συντάγματος όπου επίσης θα γίνει και ο τερματισμός. Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι, Πλατεία Συντάγματος, Όθωνος, αριστερά Λεωφ. Βασ. Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Αγ. Κωνσταντίνου, αριστερά Σωκράτους, αριστερά Παν. Τσαλδάρη, Σταδίου, Φιλελλήνων, Πλατεία Συντάγματος.

Στην Θεσσαλονίκη: θα ξεκινήσει στις 17:00 με αφετηρία την πλατεία ΧΑΝΘ και τερματισμό τον Λευκό Πύργο. Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι, Πλατεία ΧΑΝΘ, οδός Τσιμισκή, αριστερά οδός Σαλαμίνος, αριστερά οδός Ναυάρχου Κουντουριώτου, ευθεία Λεωφ. Νίκης, Λευκός Πύργος.