ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απίστευτο! Το κλάμα του μωρού της την ξύπνησε από το κώμα

Η Σέλι Κόλι από το της Κόνκορντ της Καλιφόρνια έπεσε σε κώμα έπειτα από επείγουσα καισαρική τομή.

Απίστευτο! Το κλάμα του μωρού της την ξύπνησε από το κώμα

Μερικές ώρες μετά την επέμβαση, οι γιατροί άρχισαν να ανησυχούν για την κατάστασή της, καθώς η νεαρή μητέρα δεν έδειχνε να επανέρχεται. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, το κώμα προκλήθηκε από θρόμβο κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Το μωρό ευτυχώς ήταν καλά στην υγεία του.

Ο σύζυγος της Σέλι, Τζέρεμι, θυμάται πως ένιωθε εντελώς αβοήθητος καθώς στεκόταν πλάι της και την κοιτούσε ενώ εκείνη βρισκόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας. «Οι γιατροί είχαν κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσαν», δήλωσε ο 35χρονος στο περιοδικό People.

Τότε ήταν που η Άσλι Μάνους, νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο όπου βρίσκονταν μητέρα και μωρό, είχε μια ιδέα που θα μπορούσε ίσως να βοηθήσει. «Υποστηρίζουμε ένθερμα την άμεση δερματική επαφή μητέρας και παιδιού, καθώς θεωρούμε πως έχει σημαντικά οφέλη και για τους δύο. Σκεφτήκαμε λοιπόν ότι δεν θα ήταν κακό να το δοκιμάσουμε», δηλώνει η Άσλι.

Έτσι, το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου πήρε τη νεογέννητη Ράιλαν και την έβαλε στην αγκαλιά της μητέρας της. «Κάπου βαθιά μέσα μου ήλπιζα πως η Σέλι μπορούσε να αισθανθεί το μωρό της», αναφέρει η νοσηλεύτρια.

Οι γιατροί είπαν στον Τζέρεμι ότι πλέον ήταν στο χέρι της γυναίκας του να παλέψει.

Οι νοσηλευτές ήταν πεπεισμένοι πως αν η Σέλι άκουγε το κλάμα της Ράιλαν θα επανερχόταν. Το μωρό ήταν όμως πολύ ήσυχο. Αντί να κλάψει, αποκοιμήθηκε επάνω στο στήθος της Σέλι. «Την γαργαλούσαμε, την τσιμπήσαμε και τελικά πέρασαν 10 λεπτά μέχρι να ακουστεί το κλάμα της», αναφέρει ο Τζέρεμι.

Τελικά η προσπάθεια απέδωσε καρπούς, καθώς οι ζωτικές λειτουργίες της μητέρας φάνηκε να ανακάμπτουν στην οθόνη του μηχανήματος υποστήριξης!

Πέρασε μία εβδομάδα έως ότου η Σέλι να επανέλθει πλήρως από το κώμα και να κρατήσει για πρώτη φορά στην αγκαλιά της τη μικρή Ράιλαν.

shelly cawley 02 800

Τόσο η μητέρα όσο και το μωρό χαίρουν πλέον άκρας υγείας, καθώς δεν υπήρξε καμία περαιτέρω επιπλοκή μετά την περιπέτεια που πέρασε η Σέλι πριν από ένα περίπου χρόνο.

«Την κοιτάζω και σκέφτομαι πόσο εκπληκτικό είναι το δέσιμό μας. Όταν μεγαλώσει λίγο θα μπορώ να της πω ότι μου έσωσε τη ζωή», δηλώνει η 24χρονη σήμερα Σέλι.

Διαβάστε επίσης:

Ξύπνησε από κώμα και νόμιζε ότι είναι ο Μάθιου Μακόναχι!

Σύγχρονα ιατρικά θαύματα που καταγράφηκαν σε βίντεο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ