ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βρετανία: Εντοπίστηκε κρούσμα της «ασθένειας των τρελών αγελάδων»

Οι Αρχές της Ουαλίας επιβεβαίωσαν την Πέμπτη (1/10) ότι μία αγελάδα που βρέθηκε νεκρή σε αγρόκτημα έπασχε από σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια των βοοειδών, τη γνωστή και ως "ασθένεια των τρελών αγελάδων", διαβεβαιώνοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, αφού το ζώο δεν είχε μπει στην τροφική αλυσίδα.

Βρετανία: Εντοπίστηκε κρούσμα της «ασθένειας των τρελών αγελάδων»

Η Ρεμπέκα Έβανς, η υπουργός Γεωργίας και Τροφίμων της Ουαλίας, δήλωσε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν αναφερθεί σποραδικά κρούσματα της ασθένειας αυτής σε όλη τη Βρετανία. Το τελευταίο κρούσμα στην Ουαλία καταγράφηκε το 2013.

Η Έβανς πρόσθεσε ότι οι αρχές ερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ασθένησε το ζώο. Από το 1986, όταν είχε ξεσπάσει η μεγάλη επιδημία στη Βρετανία, έχουν επιβληθεί αυστηροί έλεγχοι ώστε να ανασταλεί η εξάπλωση της ασθένειας.

"Ο εντοπισμός του κρούσματος αυτού δείχνει ότι οι έλεγχοι που εφαρμόζουμε αποδίδουν", τόνισε η υφυπουργός.

Μολονότι η ασθένεια δεν μεταδίδεται απευθείας από το ένα ζώο στο άλλο, άλλες αγελάδες που είχαν έρθει σε επαφή μαζί της, καθώς και το μοσχαράκι της, θα θανατωθούν για προληπτικούς λόγους, όπως ορίζουν οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί.

Πηγή: newsbomb.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ