ΕΙΔΗΣΕΙΣ

H AstraZeneca υποστηρικτής της Εβδομάδας Kαινοτομίας 2017

Με στόχο την ανάδειξη της καινοτομίας της Βρετανίας και της Ελλάδας σε κομβικούς τομείς όπως η Εκπαίδευση, η Κοινωνική Οικονομία, η Επιστήμη και η Τεχνολογία πραγματοποιήθηκε η Εβδομάδα Καινοτομίας 2017 το διάστημα 13-16 Ιουνίου, από την Βρετανική Πρεσβεία και το Βρετανικό Συμβούλιο με την υποστήριξη της AstraZeneca.

H AstraZeneca υποστηρικτής της Εβδομάδας Kαινοτομίας 2017

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της Επιστήμης στην εξέλιξη της κοινωνίας, και με εφαλτήριο τη φιλοσοφία της που περικλείεται στη φράση “What Science can do”, η AstraZeneca στηρίζει έμπρακτα διοργανώσεις που προωθούν την Καινοτομία και την Επιστημονική Έρευνα, στοχεύοντας στην εξοικείωση και στην ενημέρωση του κοινού με τις τελευταίες τάσεις στην έρευνα και στην τεχνολογία από επιστήμονες και επιχειρηματίες που έχουν πρωτοπορήσει και διακριθεί σε αυτούς τους τομείς.

Στην Εβδομάδα Καινοτομίας την AstraZeneca εκπροσώπησε η Dr Athena Matakidou, Oγκολόγος, Head of Clinical Genomics στην AstraZeneca, η οποία παρουσίασε τη σημασία της γονιδιωματικής προσέγγισης στην ανακάλυψη και ανάπτυξη νέων καινοτόμων φαρμάκων για σοβαρές ασθένειες, όπως σπάνιες παθήσεις, καρκίνος κτλ.

Έχοντας ήδη επιδείξει σημαντικό έργο, η AstraZeneca κατέχει ηγετική θέση και σε αυτήν την καινοτόμο προσέγγιση Έρευνας με ισχυρές παγκόσμιες επιστημονικές συνεργασίες, που την φέρνουν ένα βήμα μπροστά στις επιστημονικές εξελίξεις.

Με τρεις εκδηλώσεις, σε τρία σημεία της πόλης, εννέα συνεργαζόμενους φορείς και περισσότερους από τριάντα ομιλητές η «Eβδομάδα Καινοτομίας» διοργανώθηκε για πρώτη φορά φέτος στην Αθήνα και στόχος ήταν να παρουσιαστεί στο ελληνικό κοινό, μέσω πληθώρας εκδηλώσεων, ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η Βρετανική καινοτομία σήμερα, αλλά και χαρακτηριστικά παραδείγματα ελληνο-βρετανικής συνεργασίας και επιχειρηματικών ευκαιριών στον τομέα έρευνας και ανάπτυξης.

Η Χριστίνα Κεφαλά, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού & Εταιρικής Επικοινωνίας της AstraZeneca Ελλάδας, δήλωσε: «Κινητήριος δύναμη της AstraZeneca είναι η Επιστήμη και η Καινοτομία, όχι μόνο για τη δημιουργία πρωτοποριακών φαρμάκων που βελτιώνουν καθημερινά τη ζωή εκατομμύρια ασθενών σε όλο τον κόσμο αλλά και για το σύνολο της λειτουργίας της εταιρείας μας. Είμαστε περήφανοι που στηρίζουμε σημαντικές διοργανώσεις όπως αυτή της «Εβδομάδας Καινοτομίας» προάγοντας την δυναμική σχέση του ελληνικού κοινού με την Επιστήμη και την Καινοτομία»

Σχετικά με την AstraZeneca

Η AstraZeneca είναι μια παγκόσμια, βασιζόμενη στην καινοτομία βιοφαρμακευτική εταιρεία η οποία επικεντρώνεται στην ανακάλυψη, ανάπτυξη και εμπορία συνταγογραφούμενων φαρμάκων, κυρίως στον τομέα των καρδιαγγειακών, μεταβολικών, αναπνευστικών, φλεγμονωδών, αυτοάνοσων, ογκολογικών, λοιμωδών και νευροψυχιατρικών παθήσεων (νευροεπιστημών). Η AstraZeneca δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες και τα καινοτόμα της φάρμακα χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια ασθενών παγκοσμίως.

Innovation is Great 1