ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εθελοντική αιμοδοσία από το Δήμο Ιλίου στις 16 & 17 Οκτωβρίου

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιλίου διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Οκτωβρίου.

Εθελοντική αιμοδοσία από το Δήμο Ιλίου στις 16 & 17 Οκτωβρίου

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Ιλίου.

Για την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, οι ώρες της αιμοδοσίας είναι 8:30 πμ έως 6 μμ.

Για το Σάββατο 17 Οκτωβρίου, οι ώρες της αιμοδοσίας είναι 8:30 πμ έως 1 μμ.

AFaimodosiaDimosIliouOkt2015 1

Η Δημοτική Τράπεζα Αίματος του Δήμου Ιλίου ιδρύθηκε το 1987 με πρωταρχικό της στόχο την κάλυψη των αναγκών σε αίμα που έχουν οι αιμοδότες της και οι οικογένειες τους, οι μοναχικοί δημότες του Ιλίου που στερούνται φιλικού και οικογενειακού περιβάλλοντος, τα παιδιά με μεσογειακή αναιμία που δεν μπορούν να καλυφθούν από τα ανάλογα κέντρα, καθώς και κάθε συνάνθρωπός μας που βρίσκεται σε επείγουσα ανάγκη.

Στο Δήμο Ιλίου πραγματοποιούνται ετησίως τρεις διήμερες αιμοδοσίες σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Ο Δήμος Ιλίου προσφέρει στους αιμοδότες, ως ελάχιστη αναγνώριση της ανιδιοτελούς προσφοράς τους, τη δυνατότητα δωρεάν συμμετοχής σε ένα από τα επιμορφωτικά ή αθλητικά προγράμματα επιλογής τους, που υλοποιούνται από το Δήμο και έκπτωση 20% στα δίδακτρα του Δημοτικού Ωδείου.

Αιμοδοσία

Αιμοδοσίες πραγματοποιούνται τρεις φορές το χρόνο, σε προκαθορισμένες ημερομηνίες, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Ιλίου, Κάλχου 48-50.
Κάθε φορά, τη διαδικασία της αιμοληψίας αναλαμβάνει κινητό συνεργείο του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, το οποίο αποτελείται από γιατρό, αιμολήπτες και βοηθητικό προσωπικό και διασφαλίζει την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών.

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιλίου

1. Φροντίζει για την έγκαιρη ειδοποίηση και ενημέρωση των μελών της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος πριν από κάθε αιμοδοσία, με την έκδοση ενημερωτικών φυλλαδίων, την ανάρτηση αφισών και αεροπανό και την αποστολή προσωπικών επιστολών στους καταγεγραμμένους αιμοδότες.

2. Διασφαλίζει ιδανικές συνθήκες για την πραγματοποίηση της αιμοδοσίας (άνετους κλιματιζόμενους χώρους, προσφορά χυμών και αναψυκτικών κ.α.).

3. Συντονίζει και συμμετέχει ενεργά στη διαδικασία με τους κοινωνικούς λειτουργούς της.

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρμόδια υπάλληλος: Ξανθουδάκη Ευτυχία
Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Ιλίου
Διεύθυνση: Νέστορος 101, 131 22 Ίλιον (2ος όροφος)
Τηλέφωνα: 213 2030 018 - 213 2030 018
Φαξ: 210 2696 898
E-mail: koinoniki@ilion.gr