ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επίσκεψη εκπροσώπων του Ολλανδικού "Princess Maxima Center for Pediatric Oncology" στην Ογκολογική Μονάδα ΕΛΠΙΔΑ

H Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, υποδέχτηκε στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», την Dr. Hanneke De Ridder και τον καθηγητή Rob Pieters εκπροσώπους του Ογκολογικού Παιδιατρικού Κέντρου «Princess Maxima»* της Ολλανδίας.

Επίσκεψη εκπροσώπων του Ολλανδικού "Princess Maxima Center for Pediatric Oncology" στην Ογκολογική Μονάδα ΕΛΠΙΔΑ

Η επίσκεψη των δυο επιστημόνων πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Βασίλισσας Maxima της Ολλανδίας, που όπως επεσήμανε η κυρία Βαρδινογιάννη κατά την ομιλία της, ευαισθητοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή που η κυρία Βαρδινογιάννη της μίλησε για την Ογκολογική Μονάδα Παίδων και το πρόγραμμα του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» για την αδελφοποίηση της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων με μεγάλα νοσοκομεία του εξωτερικού, ώστε ενώνοντας τις δυνάμεις τους να ενισχύσουν τη μάχη των άρρωστων παιδιών ενάντια στον παιδικό καρκίνο.

«Είναι μεγάλη μας τιμή, είπε μεταξύ άλλων η κυρία Βαρδινογιάννη, να σας υποδεχόμαστε εδώ σήμερα και χαίρομαι ιδιαίτερα που μπορούμε να σας εκφράσουμε από κοντά ένα από καρδιάς «ευχαριστώ» για το μεγάλο ενδιαφέρον σας στο έργο μας και για την προθυμία σας να δώσουμε τα χέρια για να χτίσουμε μια στέρεη γέφυρα συνεργασίας και φιλίας προς όφελος των παιδιών. Είμαι πολύ συγκινημένη καθώς η παρουσία σας εδώ σηματοδοτεί την αρχή της πραγματοποίησης ενός οράματος που μοιράζομαι με την Βασίλισσα Maxima της Ολλανδίας, που ήταν η πρώτη που μου μίλησε για το "Princess Maxima Center for Pediatric Oncology", και μου πρότεινε να διερευνήσουμε τις δυνατότητες συνεργασίας των δυο νοσοκομείων, θεωρώντας ότι η συνεργασία αυτή θα είναι αμοιβαία επωφελής».

Η κυρία Βαρδινογιάννη, αφού παρουσίασε στους δυο επισκέπτες το έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και τους ξενάγησε στους χώρους του νοσοκομείου, ευχήθηκε να τοποθετηθεί σύντομα στον «Χάρτη Ειρήνης και Ελπίδας» της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων η σημαία της Ολλανδίας, πλάι στις σημαίες της Τουρκίας, του Καναδά, των ΗΠΑ, της Κύπρου, του Αζερμπαϊτζαν, της Σερβίας, της Αιγύπτου και του Ισραήλ, χώρες με τα νοσοκομεία των οποίων ήδη συνεργάζεται η Ογκολογική Μονάδα Παίδων.

Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης και φιλίας η κυρία Βαρδινογιάννη πρόσφερε στην Dr. Hanneke De Ridder και στον καθηγητή Rob Pieters, την Τιμητική Πλακέτα της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

*Το Princess Maxima Center for Pediatric Oncology θα ανοίξει το 2017 στην Ουτρέχτη, στην καρδιά της Ολλανδίας, και προβλέπεται ότι θα είναι το μεγαλύτερο παιδιατρικό ογκολογικό κέντρο της Ευρώπης καθώς και κέντρο αναφοράς παγκοσμίως, σε ό,τι έχει σχέση με την άριστη φροντίδα, την καινοτόμο έρευνα και την εκπαίδευση στον τομέα της παιδικής ογκολογίας. Κάθε χρόνο στην Ολλανδία νοσούν από διάφορες μορφές καρκίνου περίπου 530 παιδιά και στόχοι του Princess Maxima Center for Pediatric Oncology είναι η θεραπεία του 90% των παιδιών με καρκίνο μέχρι το 2025 και η μείωση κάτω από το 50% των παρενεργειών που μπορεί να προκληθούν μετά τη θεραπεία.

Διαβάστε ακόμη:

Η διατροφή της εγκύου συνδέεται με τον κίνδυνο καρκίνου για το παιδί