ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άστεγοι αναζητούν προσωρινό καταφύγιο στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»

Προσωρινή στέγη σε διάφορα σημεία του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας αναζητούν τις νυκτερινές ώρες άστεγοι, όπως αποκαλύφθηκε μετά τον θάνατο ενός 45χρονου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός τα ξημερώματα της Δευτέρας σε υπόγειο χώρο δίπλα από το μηχανοστάσιο.

Άστεγοι αναζητούν προσωρινό καταφύγιο στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»

Ο 45χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, καταγόταν από κοινότητα της Ηλείας και τα τελευταίο καιρό βρισκόταν στην Πάτρα.

Το βράδυ της Κυριακής αναζήτησε στέγη σε χώρους του νοσοκομείου και βρέθηκε νεκρός περίπου στις 5.00 τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Όσον αφορά στα αίτια του θανάτου του 45χρονου, αναμένεται το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου των Εργαζομένων στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», Κώστα Πετρόπουλο, άστεγοι προσπαθούν κατά καιρούς να βρουν μια ζεστή γωνιά για να κοιμηθούν, αναζητώντας φορεία που υπάρχουν σε διάφορα σημεία του νοσοκομείου.

Όσον αφορά στους αστέγους της Πάτρας, ο πρόεδρος του κοινωνικού οργανισμού του δήμου Θεόδωρος Τουλγαρίδης δήλωσε ότι ο οργανισμός φιλοξενεί κατά περιόδους περίπου 25 άτομα σε συνεργαζόμενο ξενοδοχείο και τα ενισχύει μέσω κάποιων επιδομάτων που δικαιούνται.

Η Πάτρα συμμετέχει στο πρόγραμμα «Στέγαση Επανένταξη» του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού, ενώ ο δήμος περιμένει την ένταξη περίπου 40 ατόμων. Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία του κοινωνικού οργανισμού, οι άστεγοι ξεπερνούν τους 80.

Κεντρική φωτογραφία: 902.gr