ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε πλήρη ετοιμότητα το ΕΚΕΠΥ για τον 33ο Μαραθώνιο - 43.000 οι δρομείς που θα τρέξουν

Σε πλήρη ετοιμότητα είναι το Ε.Κ.ΕΠ.Υ. για την Υγειονομική κάλυψη του 33ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών.

Σε πλήρη ετοιμότητα το ΕΚΕΠΥ για τον 33ο Μαραθώνιο - 43.000 οι δρομείς που θα τρέξουν

Ειδικότερα, το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, έχοντας υπό την ευθύνη του τον επιτελικό συντονισμό της Υγειονομικής Κάλυψης του 33ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών, έχει εκπονήσει ένα υψηλού επιπέδου επιχειρησιακό σχέδιο παροχής προνοσοκομειακής αλλά και νοσοκομειακής φροντίδας το οποίο προβλέπει την πλήρη ετοιμότητα και συνεργασία όλων των εμπλεκομένων Φορέων και Δομών παροχής Υγείας αλλά και της οργανωτικής επιτροπής του ΣΕΓΑΣ.

Δεδομένου ότι κατά την φετινή διοργάνωση του 33ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας, την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015, θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 43.000 συνολικά δρομείς (στον Μαραθώνιο Δρόμο, στον Αγώνα Δρόμου 10χλμ, στον Πρωινό και Απογευματινό Αγώνα Δρόμου 5χλμ και στους Αγώνες Παιδιών), έχουν τεθεί σε ετοιμότητα μεγάλη δύναμη του Ε.Κ.Α.Β. – αποτελούμενη από Κινητές Μονάδες με γιατρούς, ασθενοφόρα, μοτοσυκλέτες άμεσης επέμβασης και οχήματα μικρού όγκου με γιατρό - που θα κινείται συνεχώς κατά μήκος των διαδρομών, ενώ σε εξίσου υψηλό βαθμό ετοιμότητας θα τεθεί η 1η Υγειονομική Περιφέρεια, το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός», το Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμινγκ» αλλά και Κέντρα Υγείας όμορων, των διαδρομών, περιοχών.

Παράλληλα, στην υγειονομική κάλυψη του 33ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών θα συνδράμουν επιτελεία γιατρών του Ε.Κ.ΕΠ.Υ. που θα βρίσκονται στα πλήρως εξοπλισμένα Ιατρεία Παροχής Πρώτων Βοηθειών τόσο στην αφετηρία στο Μαραθώνα, όσο και στον τερματισμό στο Καλλιμάρμαρο.