ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Κερατέας «Κ. Πρίφτης»

Την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στους χώρους του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «Κ. Πρίφτης» Κερατέας από αντιπροσωπεία της Γαλλικής πόλης Quimper με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Ludovic Jolivet, στο πλαίσιο ανταλλαγής επισκέψεων ανάμεσα στους δύο αδελφοποιημένους ευρωπαϊκούς Δήμους.

Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Κερατέας «Κ. Πρίφτης»

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης μέλη της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Λαυρεωτικής.

Τα μέλη της γαλλικής αντιπροσωπείας υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του Δ.Σ της ΑΕΜΥ κ. Μιχάλης Σταύρου, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΑΕΜΥ κα Μαρία Καραφώτη- Φωτιάδου και μέλη της επιστημονικής ομάδας του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «Κ. Πρίφτης».

Κατά την επίσκεψη πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στους χώρους του Κέντρου Αποθεραπείας , ενώ ακολούθησε συζήτηση ανάμεσα στους εκπροσώπους της γαλλικής πόλης και της Διοίκησης της ΑΕΜΥ στην αίθουσα συσκέψεων.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης , ο Πρόεδρος της ΑΕΜΥ κ Σταύρου ανέλυσε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Δήμου Λαυρεωτικής ( γειτνίαση με το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας «Ελ. Βενιζέλος, τριπλασιασμός πληθυσμού κατά τη θερινή περίοδο, αύξηση μόνιμων κατοικιών ) ενώ παρουσίασε τις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας που προσφέρουν οι δομές της ΑΕΜΥ στην Ανατολική Αττική με το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «Κ. Πρίφτης», την Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού , αλλά και την πρόοδο που έχει επιτευχθεί ως προς την έναρξη λειτουργίας του νοσοκομείου Σαντορίνης.

Ο Δήμαρχος της πόλης Quimper εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον του για τις δυνατότητες αποκατάστασης που παρέχονται από τις δομές της ΑΕΜΥ μέσω ερωτήσεων που απαντήθηκαν από τον κ. Σπυρίδων Σπύρου , Διευθυντή του Τομέα Αποκατάστασης και Αποθεραπείας της ΑΕΜΥ.

Οι εκπρόσωποι της Διοίκησης της ΑΕΜΥ αναφέρθηκαν στις πρωτοβουλίες αναβάθμισης των προσφερομένων υπηρεσιών από την ανάληψη των καθηκόντων τους τον Μάιο του 2015. Επιγραμματικά αναφέρθηκαν:

• στην ενίσχυση του υπάρχοντος ιατρικού προσωπικού καλύπτοντας πλέον με 15 ιατρικές ειδικότητες τις ανάγκες των δομών της εταιρείας,
• την προμήθεια εξοπλισμού βιοϊατρικής τεχνολογίας κύρια στο χώρο του Κέντρου Αποκατάστασης Κερατέας
• στη δημιουργία ικανής επιστημονικής ομάδας για την επεξεργασία και υλοποίηση σχεδίου συμμετοχής της εταιρείας σε Ευρωπαϊκά συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα Έρευνας, Καινοτομίας και Ανάπτυξης, στο χώρο της Υγείας
• τέλος , έγινε εκτενής αναφορά σχετικά με την υλοποίηση του μεγαλύτερου έργου της ΑΕΜΥ, δηλαδή την έναρξη και λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας.

Ο δήμαρχος κ. Jolivet στην τελική του τοποθέτηση, αφού ενημερώθηκε και ξεναγήθηκε στου χώρους του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «Κ. Πρίφτης» ανέφερε ότι γνώρισε ένα πρότυπο ευρωπαϊκό Κέντρο Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης , αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «άξιζε που έκανα το ταξίδι για να γνωρίσω αυτό το υγειονομικό ίδρυμα», εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα πως η σύντομη και πλήρης λειτουργία του, θα είναι κίνητρο για πάσχοντες κατοίκους της πόλης του να επισκεφτούν την ευρύτερη περιοχή της Νότιας Αττικής» .