ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΙΣΑ: Το βαρύ «χαρτί» του ιατρικού τουρισμού για την Ελλάδα : Ο ιαματικός τουρισμός

ΙΣΑ: Το βαρύ «χαρτί» του ιατρικού τουρισμού για την Ελλάδα : Ο ιαματικός τουρισμός

Τα σημαντικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας στον ιατρικό τουρισμό, τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης στο πλαίσιο του 2ου Πανελλήνιου Συνέδριου Ιαματικής Ιατρικής που διοργανώθηκε από την Ελληνική Ακαδημία Ιαματικής Ιατρικής , την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και το Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ΚΕΔΕ, στις 16-17-18 Δεκεμβρίου 2016, στην λουτρόπολη της Αιδηψού.

Ειδικότερα ο πρόεδρος του ΙΣΑ τόνισε ότι η Ελλάδα είναι ο ιδανικός τουριστικός προορισμός, λόγω του ιδιαίτερου φυσικού κάλους, της ιστορίας και των μνημείων της, ενώ τα τελευταία χρόνια η χώρα μας εξελίσσεται σε ιδανικό προορισμό και για ιατρικό τουρισμό, λόγω του εκσυγχρονισμού των υποδομών, των υψηλού επιπέδου ξενοδοχειακών μονάδων και κυρίως λόγω του διεθνώς καταξιωμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

«Οι φυσικές πηγές και οι κλιματολογικές συνθήκες, σε συνδυασμό με την ιατρική υποδομή της χώρας μας, και σε συνεργασία με το άριστο ελληνικό ξενοδοχειακό δυναμικό, κάνουν τον Ιατρικό τουρισμό άκρως ανταγωνιστικό προϊόν στην παγκόσμια αγορά, προσελκύοντας μεγάλο αριθμών ασθενών τουριστών», επεσήμανε ο κ. Πατουλης.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής κος Κωνσταντίνος Κουσκούκης, Καθηγητής Δερματολογίας - τ. Αντιπρύτανης και Νομικός, καθώς και επιστήμονες διεθνούς κύρους παρουσίασαν τα καινούργια δεδομένα σχετικά με την επίδραση της Ιαματικής Ιατρικής ως συμπληρωματικής Ιατρικής στην θεραπεία, αποκατάσταση και πρόληψη της υγείας του ανθρώπου. Παράλληλα οι ομιλητές αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λουτροπόλεις, σχετικά με την ανάπτυξη και πιστοποίηση των κατάλληλων υποδομών, για τη υποδοχή πελατών του ιαματικού τουρισμού.

Όπως επεσήμαναν η βασική ιδέα είναι ότι οι πολλές και σημαντικές πηγές που υπάρχουν σήμερα πρέπει να εξελιχθούν από Θερμαλιστικά Κέντρα, σε Κέντρα Ιαματικής Ιατρικής (Health Resorts), σε συνδυασμό με όλες τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και το υπέροχο βιοκλίμα της Ελλάδος δίνοντας έτσι προστιθέμενη αξία στο τουρισμό των τεσσάρων εποχών.

BEST OF NETWORK

Σχολεία: Αυτή είναι η πιθανότερη ημερομηνία επιστροφής των μαθητών σε Γυμνάσια, Λύκεια

Μετακίνηση εκτός νομού: Οι προϋποθέσεις και οι δισταγμοί των ειδικών - Η ημερομηνία «κλειδί»

Γρίφος το άνοιγμα της εστίασης: Άλλα θέλουν οι εστιάτορες και άλλα εισηγούνται οι ειδικοί

Αγριότητα: Τούρκος έριξε βραστό νερό στη σύζυγό του επειδή τον ξύπνησε

Συντάξεις: Τι ισχύει για τα μεταβατικά όρια ηλικίας - Ποιοι βγαίνουν νωρίτερα στη σύνταξη

Survivor: Οι «απαγορευμένες» φωτογραφίες της Έλενας Κρεμλίδου (pics+vid)

Survivor Spoiler 21/1: Πώς η Ανθή Σαλαγκούδη ανατρέπει όλα τα προγνωστικά;

Αυτό είναι το «κτήνος» του Μπάιντεν – Τα χαρακτηριστικά της προεδρικής λιμουζίνας (pics)

Επίδομα 534 ευρώ: Πότε λήγει η προθεσμία για τις αναστολές Ιανουαρίου – Η πληρωμή των δικαιούχων

Διαδηλώσεις - συγκεντρώσεις: Αυτό είναι το σχέδιο Χρυσοχοΐδη - Με αίαντες και φραγμούς

Ψάρεμα: Δόλωσαν κοτόπουλο και το έριξαν στη θάλασσα! Δείτε τι έπιασαν...