ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο κ. Ι. Καλλικάζαρος, νέος πρόεδρος της Πανελλήνιας Ιατρικής Εταιρείας Διευθυντών Καρδιολογίας

Ο Συντονιστής Διευθυντής του Καρδιολογικού Τμήματος του Ιπποκρατείου ΓΝΑκ. Ιωαννης Ε.Καλλικάζαρος, ανακηρύχθηκε Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ιατρικής Εταιρείας Διευθυντών Καρδιολογίας (ΠΙΕΔΚΑΡ). 

Ο κ. Ι. Καλλικάζαρος, νέος πρόεδρος της Πανελλήνιας Ιατρικής Εταιρείας Διευθυντών Καρδιολογίας

Ο Ιωάννης Καλλικάζαρος είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ΠΙΕΔΚΑΡ και μετά από την παραίτηση του προηγούμενου Προέδρου κ. Δ. Μπάμπαλη και εσωτερική ψηφοφορία, εξελέγη Πρόεδρος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Να σημειωθεί, ότι ο κ. Καλλικάζαρος έχει υπηρετήσει την εταιρεία και στο παρελθόν ως Πρόεδρος της ΠΙΕΔΚΑΡ.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΙΕΔΚΑΡ αποτελούμενο με σειρά θέσης από τους: Ιωάννη Καλλικάζαρο, Αθανάσιο Κρανίδη, Γεώργιο Παπανάγνου, Χάρη Γράσσο, Αθανάσιο Τρίκα, Στυλιανό Χαντανή, Θωμά Μακρή και Σταύρο Κάκουρο, δεσμεύεται ως προς την οργάνωση εκδηλώσεων και δράσεων, με σκοπό την πρόληψη και την ενημέρωση πάνω στην υγεία της καρδιά.

Αναφορικά με τον κ. Καλλικάζαρο, τη διετία 2012-2014 υπηρέτησε ως Πρόεδρος στην Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία. Κατά τη θητεία του διοργανώθηκαν με επιτυχία αρκετά συνέδρια της ΠΙΕΔΚΑΡ και για πρώτη φορά, με δική του πρωτοβουλία, δόθηκε ετήσια υποτροφία σε νέο καρδιολόγο για μετεκπαίδευσή του σε αναγνωρισμένο κέντρο του εξωτερικού. Η υποτροφία αυτή αποτελεί, πλέον, θεσμό και δίνεται κάθε χρόνο έκτοτε. Η συμμετοχή των υποψηφίων για αυτή την υποτροφία είναι σημαντική κάθε χρόνο. Η ΠΙΕΔΚΑΡ, αναγνωρίζοντας τις δύσκολες στιγμές που ζούμε όλοι στη χώρα μας, προσφέρει στην Καρδιολογία μετεκπαιδεύοντας τους νέους γιατρούς μας.

Εκτός από τη συμβολή στην εκπαίδευση, η ΠΙΕΔΚΑΡ έχει σαν στόχο την καταγραφή, διεκδίκηση και τελικά επίλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν στο χώρο της Καρδιολογίας.